donderdag, februari 29, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Alle kinderen in Noordenveld met ontbijt op school

Deel op Facebook

Komende week start een pilot om ontbijt te bieden aan alle kinderen in Noordenveld die op dit moment zonder ontbijt naar school gaan. Ouders van kinderen uit het primair onderwijs hebben een brief gekregen waarmee zij zich kunnen inschrijven voor een wekelijkse tas met ontbijtproducten. Voor leerlingen op het voortgezet onderwijs wordt er op de scholen ontbijt verzorgd. De pilot loopt tot de meivakantie.

In de huidige economische situatie groeien helaas steeds meer kinderen op in armoede. Hierdoor gaan ook steeds meer kinderen zonder ontbijt naar school. Dit heeft nadelige gevolgen voor hun gezondheid en leidt tot kansenongelijkheid.

Wethouder Kirsten Ipema: “In november heeft de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen waarin ze ons verzochten zo snel mogelijk ontbijt te regelen voor de kinderen die zonder ontbijt naar school gaan. Daar zijn we meteen mee aan de slag gegaan. We moeten als gemeente niet op de ontwikkelingen in Den Haag willen wachten als er op dit moment kinderen met een lege maag naar school gaan. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen volwaardig mee kunnen draaien en daarin is een goede start van de dag essentieel.”

Foto: Pexels

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken