donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Bijzondere boekenwinkel opent in Veenhuizen

Deel op Facebook

Komende zaterdag opent Puntkomma haar deuren in Veenhuizen. Een boekenwinkel en boekontwerp voor bijzondere boeken, die het nét allemaal anders doet. Met lokale producten en leesvoer dat je nergens anders vindt.

Vormgever, boekenwurm en creatieveling: Mandy Woltjer-Duursma kan met die drie woorden misschien het beste worden samengevat. De droom om met een eigen ruimte aan de slag te gaan waar die drie speerpunten worden verenigd, is nu uitgekomen. Zaterdag opent Puntkomma aan de Hospitaallaan 1 in Veenhuizen.

“Het is tweeledig”, zegt Mandy. “Aan de ene kant ga ik er met het ontwerpen van boeken aan de gang en heb ik mijn boekenwerkplaats, waarbij ik ook ondersteun in het uitgeefproces en publicatie. Aan de andere kant wil ik een boekenwinkeltje zoals je dat nergens anders ziet. Met een origineel aanbod boeken dat je nergens anders vindt, en een assortiment producten die goed samengaan met het lezen van een boek. Denk aan kaarsen, warme sokken en thee. Het liefst verkoop ik allemaal lokale producten van creatieve makers. Daarvoor kom ik graag in contact met creatieve makers, om samen aan toffe ideeën te werken.”

De jonge ondernemer denkt dat er behoefte is aan een boekenwinkel die het nét even anders doet. “Het is vaak moeilijk voor schrijvers om boeken die ze in eigen beheer uitgeven, in een winkel te krijgen”, zegt ze. “Ik wil zulke boeken een plek geven.”

Van de Drentse taal tot zelfgeschreven romans, en van historie tot actualiteit: aan de Hosptiaallaan 1 komt het tezamen. En dat in een pand waar je terugstapt in de tijd. “Naast de historie die in het dorp aanwezig is, beleef je die ook in de winkel door een stap terug te doen in de tijd”, zegt Mandy.

Wanneer de winkel straks op volle toeren draait, zullen er ook activiteiten worden georganiseerd die passen bij Puntkomma. “Workshops, lezingen, activiteiten en nog veel meer”, zegt Woltjer-Duursma. “Daarbij wil ik een podium bieden aan de hardwerkende schrijver.”

De opening van Puntkomma in Veenhuizen begint aanstaande zaterdag, 30 september, om 13:00 uur. Iedereen is welkom aan de Hospitaallaan 1.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken