zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

BOB COPPER GAAT RODER BOEKENMARKT OPENEN

Deel op Facebook

Al voor de opening van de Roder Boekenmarkt staat er elk jaar al een lange rij boekenliefhebbers buiten te wachten om klokslag 9.00 uur naar binnen te stuiven om hun meest gewenste boek te vinden. Maar het is ook traditie, dat voor 9.00 uur de vrijwilligers met een speciale gast in een kort aangenaam samenzijn de boekenmarkt openen. Soms is het een schrijver, soms een dichter, maar dit jaar is het weer wat anders.

Het bestuur van de Roder Boekenmarkt heeft Bob Copper bereid gevonden om de opening op 28 december 2023  te verrichten. Maar wie is Bob Copper?????

Bob Copper heeft als ambtenaar van de gemeente Noordenveld, samen met collega’s, ervoor gezorgd, dat organisaties als Voedselbank, Kledingbank, Vluchtelingenwerk en Roder Boekenmarkt niet alleen een permanente, maar ook een leefbare accommodatie hebben gekregen in het pand op Ceintuurbaan Noord 122 in Roden. Hoewel het normaal is dat een wethouder of burgemeester in het zonnetje wordt gezet, wil het bestuur van de Roder Boekenmarkt bij deze opening een keer stil staan bij de doortastendheid van een ambtenaar. De lijnen met Bob waren kort en direct en hij ging er gewoon voor.

We gebruiken de woorden “waren” en “ging”, want Bob heeft nieuwe uitdagingen in de gemeente Tynaarlo gevonden. Wij kunnen de gemeente Tynaarlo daarmee feliciteren.

De mede door Bob gerealiseerde permanente huisvesting heeft niet alleen geleid tot primaire doelstellingen als voedselhulp en kledinghulp voor mensen die financieel worstelen met de laatste 2 weken van de maand, maar ook tot het hergebruik van boeken, kleding en het niet weggooien van voedsel. En momenteel worden ook oudere laptops en computers door technisch vaardige mannen en vrouwen geupdated voor nieuw gebruik voor minima, maar ook voor scholen in Oekraiene. Bij deze werkzaamheden doen vluchtelingen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt taalervaring en werkervaring op

Als niet onbelangrijk neveneffect constateren wij dat mensen in de rijpere fase van hun leven een betekenisvolle invulling geven aan hun vrije tijd genieten van de onderlinge sociale contacten, maar ook bijzonder nuttig zijn voor de samenleving.

Bob Copper heeft dit mede mogelijk gemaakt en is daarom,  als een soort afscheidscadeau, uitgenodigd om op 28 december de Roder Boekenmarkt die duurt tot 29 december te openen

Voor nadere info

Geert Wolters

0627027315   g.woltersnietap@gmail.com    meerweg 22 9312 TD Nietap

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken