zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Campagne ‘Geef het door’ gaat nieuwe fase in

Deel op Facebook

 Met de campagne ‘Geef het door’ werken de Drentse gemeenten samen aan bewustwording en het terugbrengen van restafval. Gisteren trapten bestuurders van de twaalf gemeenten de nieuwe fase van de afvalcampagne af.

Het komende jaar worden alle Drenten gestimuleerd tot afvalscheiding met succesverhalen van Drentse inwoners, posters en infographics. Want afval is een grondstof voor nieuwe producten. Anno Wietze Hiemstra, portefeuillehouder Energie, Klimaat en Milieu van de Vereniging van Drentse Gemeenten: “Van ons afval worden nieuwe grondstoffen gemaakt, het afval wordt hergebruikt voor het maken van nieuwe materialen en producten. Veel inwoners van Nederland en dus ook van Drenthe weten niet altijd waarom en hoe ze hun afval goed kunnen scheiden. Vaak is dat geen onwil, maar onwetendheid. Daarom zijn wij blij met de campagne ‘Geef het door’. Dit helpt in de bewustwording bij onze inwoners en zorgt uiteindelijk voor een betere afvalscheiding in onze provincie.” Minder restafval per inwoner

De afgelopen jaren hebben alle Drentse gemeenten hun krachten gebundeld in een samenwerkingsverband. Het doel? De hoeveelheid restafval per inwoner terug te brengen. Daarvoor is de campagne ‘Geef het door’ in het leven geroepen.

Drenten worden met posters, via social media, infographics en op andere manieren geïnformeerd en gestimuleerd om hun afval (beter) te scheiden. Feiten en cijfers Afval is een grondstof. Dat geldt in elk geval voor een groot deel van ons afval. Plastic wordt gebruikt voor nieuwe grondstoffen, gft-afval wordt omgezet in compost en van oud textiel wordt vulling gemaakt voor bijvoorbeeld autostoelen. De hoeveelheid (ongescheiden) restafval per inwoner van de provincie bedroeg in 2015 nog 224 kilogram. In 2021 was dit al teruggebracht naar 148 kilogram per inwoner. Een groot deel van dit gewicht kan nog worden gescheiden. Op de website www.geefhetdoor.nl worden tips gegeven, is informatie te vinden over het scheiden van afval en vertellen inwoners van Drenthe over hun eigen ervaringen. Vanaf 17 februari zal de campagne ook buiten op veel plekken zichtbaar zijn.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken