dinsdag, april 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Lezing door Douwe Draaisma in Tolbert

Deel op Facebook

Op zondag 26 februari om 14.30 uur houdt psycholoog Douwe Draaisma in de CazemierBoerderij in Tolbert een lezing naar aanleiding van zijn boek “De man die zijn hoofd verloor”.

Deze bekende historicus van de psychologie vertelt over de totstandkoming van zijn boek en geeft voorbeelden van wanen die mensen kunnen hebben. Patiënten geloven soms de onmogelijkste dingen. Dat ze van glas zijn. Dat ze in de hand van hun afgezette arm nog steeds een kopje geklemd houden. Dat ze twee jaar geleden zijn verdronken. Dat ze via het stopcontact worden afgeluisterd. De variatie is eindeloos – lijkt het. In werkelijkheid vormen wanen, fantoomervaringen en hallucinaties een mozaïek waarin patronen zijn te herkennen.
Douwe Draaisma is auteur van een prachtig en veel gelezen oeuvre. Hij schreef onder andere “De metaforenmachine”, een geschiedenis van het geheugen, “Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt”, over het autobiografische geheugen en “De heimweefabriek”, over geheugen, tijd en ouderdom. In binnen- en buitenland is zijn werk bekroond met literaire en wetenschappelijke prijzen, en zijn boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken