zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

De Hekakker naar noodlocatie in Norg, maar waar?

Deel op Facebook

Leerlingen van basisschool De Hekakker in Norg komen waarschijnlijk in een noodgebouw te zitten. Naar verwachting kunnen de leerlingen pas volgend jaar terecht. De exacte locatie is nog niet bekend.

De gemeente Noordenveld besloot in september 2023 dat De Hekakker een nieuw gebouw op de huidige locatie mocht bouwen. Voor tijdelijke huisvesting keken school en gemeente naar de buren van het Dr. Nassau College. De middelbare school zou verdwijnen, waarmee tijdelijke huisvesting in dat gebouw een mooie oplossing zou vormen.

Geen probleem

De verhuizing kwam er niet en plannen om bij dorpshuis De Brinkhof in te trekken, liggen momenteel weer even in de ijskast. “Een goede zaak dat de middelbare school hier blijft”, vindt Han Kemker, directeur van De Hekakker. Maar het zorgt er wel voor dat er nu gekeken wordt naar een tijdelijke noodlocatie voor zijn school.

“De gemeente is nog druk om locaties te onderzoeken. We weten dus nog niet waar we komen”, zegt Kemker. “Een tijdelijke verhuizing naar het pand van het Dr. Nassau was ideaal geweest, maar dat wordt hem dus niet meer. Voor ons is een noodgebouw niet zo’n probleem, als de tijdelijke huisvesting maar voldoet.”

De Marke

Kemker is niet bang voor een vergelijkbaar scenario als bij OBS De Marke uit Roden. Zij moesten – vanwege verzakkingen – vlak voor de kerst van 2018 op zoek naar een noodlocatie. Die werd in januari 2019 gerealiseerd, maar kende veel mankementen. De containers waarin de leerlingen les kregen waren gehorig en de klimaatbeheersing viel tegen. Ook was er ruimtegebrek.

“Ik ben niet bang dat wij tegen dezelfde problemen aan gaan lopen”, zegt de Norger schooldirecteur. “De Marke moest van vandaag op morgen tijdelijke units plaatsen, wij hebben meer tijd. We kunnen daardoor iets passends krijgen. Ik ga ervan uit dat het gewoon goed is.”

Daarbij merkt hij op dat er ook nog een kans bestaat dat zijn school tijdelijk in een bestaand gebouw komt. “Ik zou zo snel niet weten waar dat kan zijn, de gemeente doet daar nu onderzoek naar. In ieder geval moet dat in Norg zijn.”

Duidelijkheid

Wethouder Kirsten Ipema (Gemeentebelangen) bevestigt dat de gemeente zoekt naar een geschikte locatie. “We willen nog voor de zomer duidelijkheid kunnen geven”, zegt zij. “We doen een locatiestudie met de school, waar ook het dorp in betrokken wordt.”

Waar directeur Kemker nog hoop heeft in het najaar een nieuwe locatie te vinden, heeft Ipema het al over volgend jaar. “Ondertussen moeten we de huidige school in de benen houden”, zegt Ipema.

Het huidige gebouw is sterk verouderd en het dak lekt. Vooral in het najaar en de winter geeft dat problemen. “We kijken nu wat ervoor nodig is om De Hekakker in de tussentijd staande te houden.”

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken