maandag, juni 17, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Dubbel feest VEV’67 op Voetbalgala

Deel op Facebook

VEV’67 heeft zaterdagavond voor de tweede achtereenvolgende keer het Leekster Voetbalgala gewonnen. In een  prachtige finale voor uitzinnig publiek werd Marum verslagen, net als in de vorige editie. Het Vrouwentoernooi werd eveneens gewonnen door VEV’67, wat het Leekster feest compleet maakte. De dames wonnen na strafschoppen van Winsum. De B-finale werd een prooi voor Westerkwartier dat VAKO terugwees.

VEV’67 was de terechte winnaar na een ongekende apotheose. Dit nadat de kwartfinales moeizaam verliepen en waarbij de doelpunten schaars waren. Bij VEV’67-HFC’15 bleef het lang 0-0. En dat was een wonder van de Leeksters raakten drie keer de paal. De ervaren Hoogkerkers hielden hoop op een stunt, maar in de slotfase sloeg VEV alsnog twee keer toe. De tegentreffer kwam te laat: 2-1. Ook in de tweede kwartfinale kwamen Westerkwartier en Zuidhorn lange tijd niet tot score. Twintig seconden voor tijd schoot David Albert Villalta de ‘groenen’ alsnog naar de overwinning. Het Friese onderonsje tussen SV Oosterwolde en Oerterp werd een 3-0 zege voor de Stellingwervers. De mooiste kwartfinale was Roden-Marum. Vanaf het begin was het spektakel. Het jonge Roden werd overrompeld door de ervaren Marumers, die een 2-0 voorsprong namen. Yska Last, terecht gekozen tot talentvolste speler van het toernooi, zorgde ervoor dat de spanning terugkwam in het duel. Na de 2-1 was Roden een paar keer dichtbij de 2-2. Marum won de strijd, na een voorzet die van dichtbij werd afgerond door Marc Oldewarris. Een ultieme poging van Last werd gepareerd, in de rebound miste Colin Been.  

In de halve finale nam VEV’67 een 1-0 voorsprong tegen SV Oosterwolde, dat goed partij gaf. Vier minuten voor tijd maakten de Ooststellingwervers zelfs gelijk via Robbin Wagenaar. Maar de Leeksters die veerkracht toonden, scoorden in de slotfase de 2-1. In de andere halve finale moest Zuidhorn zich wapenen tegen favoriet Marum, dat aanvankelijk niet tot score kwam. Zelfs met een man minder (gele kaart) hield het goed spelende Zuidhorn stand. Het was Rick Buma die door een wout van spelers raak schoot: 1-0. In de eindfase had Zuidhorn de gelijkmaker moeten maken, maar faalde.

Finale

De finale VEV’67-Marum was een herhaling van editie 34. Het werd een zinderende eindstrijd, die alle kanten op kon. ‘Vlug En Vaardig’ kwam snel aan de leiding via topscorer Stan van der Wal. Nadat Menco Renkema van VEV geel kreeg profiteerde Noël Kailola: 1-1. Marum kreeg vervolgens legio kansen, maar de Leeksters later ook. Het was spektakel van de bovenste plank. Nadat de Oostindiers twee keer de paal raakten, viel het doelpunt aan de andere kant. Delano Dussel bracht het Marum-publiek in extase en daarmee leek Marum de beste papieren te hebben voor de eindoverwinning. Maar net als in de vorige editie sloeg VEV in de slotfase meedogenloos toe. Stan van der Wal prikte de 2-2 binnen en al liggend wist Gerhard van den Berg de 3-2 te produceren, waarna het feest kon losbarsten. Marum droop af, maar droeg het verlies sportief, net als de aanhang. 

VV Westerkwartier won het B-toernooi. In de eindstrijd rekenden de ‘zwarten’ af met VAKO. Een afstandspegel van Rense Dijk bleek de winnende.

Het Vrouwentoernooi werd voor het eerst gewonnen door VEV’67. In de reguliere speeltijd bleef het duel tegen Winsum in evenwicht: 1-1. Strafschoppen moesten een winnaar aanwijzen. Nadat Winsum de beslissende penalty miste was het Veerle Hol die de Leeksters de overwinning bezorgde.

KWARTFINALES

HFC’15-VEV’67                             1-2

Westerkwartier-Zuidhorn           0-1

Oerterp-SV Oosterwolde            0-3

Marum-Roden                              3-1

HALVE FINALES

VEV’67-SV Oosterwolde             2-1

Zuidhorn-Marum                         0-1

FINALE

VEV’67-MARUM                           3-2

B-FINALE

VAKO-Westerkwartier                0-1

VROUWENFINALE

VEV’67-Winsum                            1-1 VEV’67 wint na strafschoppen

DE PRIJZEN

Beste speler Vrouwentoernooi: Grytsje van den Berg (VEV’67)

Beste speler B-toernooi: Rense Dijk (Westerkwartier)

Beste speler A-toernooi: Jacob Tjoelker (VEV’67)

Beste keeper Dames: Willissa Scholtens (Winsum)

Beste keeper B-toernooi: Bram Neplenbroek (Haren)

Beste keeper A-toernooi: Klaas Kleiker (Marum)

Topscorer dames: Larissa Nijland (VEV’67)

Topscorer B-toernooi: Patrick Steenbergen (VAKO)

Topscorer A-toernooi: Stan van der Wal (VEV’67)

Talentvolste spelers: Myrthe van der Veen (Marum) en Yska Last (Roden)

Sportiviteitsprijs: Marum

Voor meer informatie: www.lvgala.nl  

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken