Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Energie, goals, strijd én punten voor kv Noordenveld.

Deel op Facebook

Na de valse start van twee weken geleden (verloren van De Walden) en de makkelijke winst vorige week (VDDO) stond zaterdag 25 november een échte test op het programma. De koploper uit deze competitie in KNKV-klasse 1A , WêzHandig/TFS/Dow uit Rottevalle, was ’s middags vanaf 16.15 uur te gast in sportcentrum De Hullen om het op te nemen tegen het vlaggenschip van kv Noordenveld. Het werd een wedstrijd waarbij het talrijke publiek van begin tot eind werd getrakteerd op een westrijd vol korfbalenergie en waarbij de eerste Mastselectie het allerbeste wat ze in huis had liet zien : 26-16.

Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen hadden verdedigend de overhand en hadden moeite de korf te vinden. Na de 5-6 was de motor van Noordenveld echter warmgedraaid. Ze hielden verdedigend de controle en aanvallend stond het vizier steeds scherper, wat resulteerde in een mooie voorsprong bij rust, 11-7.
Met de herinnering aan de onderlinge wedstrijden van vorig jaar nog in het achterhoofd, was er echter nog niets bereikt. Ondanks de intentie om vol door te spelen van de thuisploeg, liet WêzHandig in de eerste 10 minuten na rust zien waarom zij de koploper in de competitie zijn. De voorsprong van kv Noordenveld werd snel minder, tot een stand van 13-11.
Noordenveld rechtte echter de rug en met nog meer energie, strijd en passie wist de ploeg in zes minuten tijd maar liefst zeven goals (!) te produceren (20-12). Hoewel de wedstrijd op papier toen al gespeeld leek ging Noordenveld ‘gewoon’ door met scoren, wat uiteindelijk resulteerde in een 26-16 overwinning .

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “Dit is het beste Noordenveld wat ik gezien heb in de anderhalfjaar die ik nu voor de groep mag staan. De energie, de passie én het plezier spatte er vanaf. Dit smaakt naar meer “. De volgende wedstrijd wordt gespeeld in de blaashal van Hoogkerk op zaterdag 2 december om 18.30 uur.

De late avondwedstrijd was ditmaal weggelegd voor het 2e team van kv Noordenveld . In sporthal B van De Hullen moest de koploper het opnemen tegen AVO 5 uit Assen. Waar bij Noordenveld 1 de goals al als warme broodjes over de toonbank vlogen, liet ook Noordenveld 2 merken dat zij met scherp kunnen schieten. Met bijna 30 goals (29-16) als eindresultaat zit het met het scorend-vermogen wel goed in Roden.

Scores kv Noordenveld 1 : Jasper Lütter 7, Lianne Bangma 6, Sven Stobbe 4, Jaap de Boer 3, Romee de Rink 3, Anna de Boer 1, Nienke Bolt 1 en Robin van Bolhuis 1.