zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Festival Worteldagen zoekt (buiten)locaties waar studenten kunnen optreden

Deel op Facebook

Vanaf begin mei zullen er weer tientallen studenten van kunstopleidingen in Norg te spotten zijn. Eindelijk mogen ze een echte door henzelf bedachte locatievoorstelling maken en ontmoeten ze andere studenten van kunstacademies tijdens en voorafgaand aan de zeventiende editie van Festival Worteldagen.

Wij hopen natuurlijk dat er weer veel bezoekers naar de voorstellingen komen kijken tijdens het pinksterweekend van 17 – 20 mei 2024. Het is zo fijn dat allerlei locatiehouders alweer hebben toegezegd om mee te doen. Maar daarnaast zijn we altijd op zoek naar inspirerende mooie nieuwe buitenlocaties. Norg heeft immers prachtige plekken om de student iets geks, iets moois of ontroerends te laten maken op een bijzondere plek. Denk aan een bijzonder erf, een oprijlaan, een beschutte tuin, een (deel van) een weilandje, een stukje bos, een mooi grasveld of een ruime open schuur…

Locaties maken deel uit van een route
Heb je zo’n uitdaging voor een student? Meld je dan aan via ina@worteldagen.nl of bel met 0620769388. Zeker als je het leuk vindt dat een student op die plek een voorstelling gaat maken die tijdens het pinksterweekend wordt vertoond. Graag willen we dit binnen een ruime grens van Norg, elke richting is prima. Laat het ons weten en we komen graag een keer kijken of het een geschikte plek is voor deze studenten. Goed om te weten: de locaties maken deel uit van een route van drie of vier voorstellingen op locatie, die in een periode van maximaal anderhalf uur fietsend of wandelend afgelegd kan worden.


We willen er ook in 2024 graag weer een mooie happening van maken en zowel bezoekers als studenten een fijne ervaring laten opdoen met locatietheater tijdens Festival Worteldagen.

Dit jaar is het thema van Worteldagen Wees Echt. Een oproep tot reflectie in contrast met de kunstmatige intelligentie (AI; Artificial Intelligence) dat steeds meer met ons dagelijkse leven verweven is. In een tijdperk waarin we worden overspoeld door fake news, influencers en algoritmes, is het soms moeilijk om de grens tussen realiteit en fictie te herkennen. Tijdens Worteldagen krijgen studenten de kans om hun eigen werkelijkheid te verkennen. Wat is voor hen echt? En wanneer ben je echt?

Maak kennis met locatietheater en laat je inspireren, aan het denken gezet worden, hardop lachen of ontroeren. Op een mooie locatie!Meld je aan via ina@worteldagen.nl of bel met 0620769388. (Ina Reynders Veldhuis – Festival Worteldagen).

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken