maandag, mei 27, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Gevangenis Veenhuizen opent deuren voor nieuw personeel

Deel op Facebook

Er heerst krapte op de arbeidsmarkt, dus moeten werkgevers opvallen en creatief zijn om nieuw personeel te vinden. Reden voor penitentiaire inrichting (PI) Veenhuizen om op vrijdag 10 november een wervingsavond te organiseren. “Je zou kunnen zeggen dat we het proces van solliciteren een beetje omdraaien”, zegt directielid Ingmar Klooster. “Voorheen was het zo dat iemand reageert op een vacature zonder dat hij of zij het bedrijf of de organisatie kent. Wij zeggen: maak eerst kennis met ons en kijk of het werken binnen de gevangenismuren bij je past.”

Een penitentiaire inrichting is geen plek waar je zo binnenstapt. “Er staan natuurlijk niet voor niets muren en hekken omheen”, zegt Klooster. “Om nieuwsgierigen toch de kans te geven zich een goed beeld te vormen van het werken binnen de gevangenismuren gaan we daarom wervingsavonden houden.” Te beginnen dus op vrijdag 10 november in Esserheem. Samen met Norgerhaven en Klein Bankenbosch één van de drie gevangenislocaties van PI Veenhuizen.

Opgave vooraf is noodzakelijk zodat de gevangenis weet op hoeveel belangstellenden ze kunnen rekenen. Geïnteresseerden wordt gevraagd vooraf aan te geven welke functie hun voorkeur heeft en welke opleiding(en) ze hebben gevolgd. Aanmelden kan via werkenbijpiveenhuizen@dji.minjus.nl.

“Bezoekers krijgen tijdens de wervingsavond van mij te horen wat het werken in een penitentiaire inrichting inhoudt”, vertelt Ingmar Klooster. “Daarna gaan ze afhankelijk van hun interesse een kijkje nemen op hun mogelijke nieuwe werkplek. Hier kunnen ze uiteraard ook in gesprek met collega’s die ze alles kunnen vertellen over de functies, de bijzonderheden en de eisen waaraan je moet voldoen.”

PI Veenhuizen heeft op dit moment ruim dertig vacatures voor de functies van arbeidsbegeleider, complexbeveiliger en penitentiair inrichtingswerker. Op de website www.werkenbijdji.nl/veenhuizen is meer informatie te vinden over de vacatures.  Hier zijn ook verhalen te lezen van personen die al werkzaam zijn in een gevangenis.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken