donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Gratis ontbijt in Noordenveld verlengd tot de zomer

Deel op Facebook

De gemeente Noordenveld verlengt het project ‘Ontbijt voor ieder kind’ tot de zomer. Dat houdt in dat basisschoolkinderen van gezinnen die financieel in de knel zitten een gratis ontbijttas kunnen halen. Daarnaast kunnen middelbare scholieren gratis op school ontbijten.

Het project werd vorig jaar ontwikkeld op verzoek van de gemeenteraad, als tijdelijke oplossing totdat er een landelijke regeling komt.

Enthousiasme

Inmiddels hebben zo’n zeventig basisschoolkinderen uit de gemeente Noordenveld een ontbijttas ontvangen. De gemeente geeft aan dat er enthousiaste reacties binnenkomen van ouders. Ze geven aan dat de kinderen een meer afwisselend en uitgebreider ontbijt krijgen.

De middelbare scholen merken dat door de ontbijten er meer rust in de lessen is en dat het contact tussen de leerlingen en docenten laagdrempeliger en persoonlijker is geworden.

De gemeente bekijkt alvast naar de mogelijkheden voor gratis ontbijt na de zomer. Voor de regeling waar landelijk aan gewerkt wordt zouden niet alle scholen in aanmerking komen. Iets waar Noordenveld wel naar streeft.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken