donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Kartrekkers OldStars kv Noordenveld, genomineerd voor Sportparel op Sportgala Drenthe 2023

Deel op Facebook

Vorige week zijn Clara Penninga, Gerrit Hazekamp en Jaap Bos, kartrekkers van het  sinds juni 2021 zo succesvolle OldStars walking korfball, namens de gemeente Noordenveld genomineerd voor een nieuwe categorie op het Sportgala Drenthe 2023, de Sportparel.

De Sportparel is een prijs voor de persoon, vereniging, organisatie of evenement met Drentse roots , die zich de afgelopen jaren op een bijzondere en positieve wijze heeft ingezet voor sport en bewegen in de provincie Drenthe. De OldStars sporten, een initiatief vanuit het Nationaal Ouderenfonds, zijn opgezet om 60-plussers in beweging te krijgen of te houden, zowel op het sportieve als het sociale vlak. Het OldStars walking korfball bij kv Noordenveld telt inmiddels 37 enthousiaste leden die onder begeleiding van genoemde kartrekkers iedere dinsdagmorgen een uur komen trainen en aansluitend tijdens de derde helft met elkaar zorgen voor een gezellige nazit.

 In deze periode, november tem maart, vinden de activiteiten plaats in Sportcentrum De Hullen en de andere maanden op het korfbalcomplex aan de Borglaan, in totaal 52 weken per jaar.

Alle 12 gemeenten in Drenthe dragen een Sportparel voor, waarbij er 4 maart a.s op het gala in De Nieuwe Kolk in Assen in tegenstelling tot de andere categorieën niet gestemd kan worden op Dé Sportparel. Voor deze categorie bepaald een aparte jury de winnaar.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken