zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Kerken schieten inwoners uit Een te hulp

Deel op Facebook

Vanaf 1 september staat er naast de Protestantse kerk in aan de Hoofdstraat 16 te Een een kast met daarin houdbare levensmiddelen. Deze producten mogen daaruit gratis worden opgehaald door de mensen uit Een die het nodig hebben.

In het afgelopen jaar is de armoede in Nederland onder heel veel gezinnen toegenomen. De prijzen van energie en levensmiddelen zijn enorm gestegen en dat merken met name de gezinnen die van weinig moeten rondkomen. De beide kerken in Een hebben dat natuurlijk ook gezien. Ze merkten ook dat mensen niet naar de voedselbank gaan (omdat ze niet aan die regels voldoen), maar wel moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Om te voorkomen dat mensen niet meer in staat zijn om een goede maaltijd op tafel te zetten stellen beide kerken hen in de gelegenheid om dat wat ze nodig hebben uit het kastje naast de kerk te halen. Dat geldt voor iedereen, kerkelijk of niet-kerkelijk.

De kerken zullen uiteraard ervoor zorgen dat er voldoende levensmiddelen en andere producten dagelijks in het kastje staan. De kerken hopen op deze manier iets te doen aan de problemen waarmee een aantal van de inwoners van Een te maken heeft.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken