zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

KLEIN

Deel op Facebook

De expositie ‘KLEIN’ van Verkuno is nu te bezichtigen in Kunstencentrum K38. Waarom ‘klein’? De ruimte waarin je je begeeft bepaalt in grote mate, hoe klein je je voelt. De menselijke maat is die ruimtelijke ervaring waarbij wij ons op ons gemak voelen. Wanneer je tussen wolkenkrabbers loopt, ervaar je dit anders dan dat je voor een klein huis staat. Je voelt je dan nietig. Kijken we bijvoorbeeld naar mieren, dan vinden wij dat heel kleine dieren. Maar zij leven in een wereld wat hen past en waar zij zich niet als klein ervaren. Klein heeft dus met ruimte te maken.

Kleine insecten komt u ook tegen in de expositie. In de plantenwereld is er meer dan wij kunnen waarnemen en vaak voor ons oog verscholen. In deze wereld waar alles groot moet zijn, laten wij daarom ook het kleine zien. Mooi werk van de kunstenaars Ruth Assink, Elt de Boer, Arne Brink, Henk van Donk, Geertje-Geeske Geertsma, Maxelant Harmsze, Thea Hoek, Wianda Keizer, Mieke Koenen, Rianne Kooijman, Ina Murkowski, Adriaan Nieuwenhuis en Joop Overkleeft.

Op de laatste dag, 11 februari, zal Edy Convent op haar piccolo, de finnissage komen opluisteren vanaf 16.00 uur.

In de Kunstwinkel hangen en staan bijzondere werken van Ary Terpstra voor de verkoop. Alle opbrengsten hiervan zullen volledig ten goede komen aan gezinnen uit Oekraïne in overleg met de commissie in Langewold.

Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38, 9301LT Roden

Woensdag t/m zondag van 13-17 uur

Entree € 2,- tot 18 jaar gratis. www.kunstencentrumk38.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken