© 2024 RTV Zulthe

kv Noordenveld promoveert naar de Hoofdklasse !

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag 1 juni stond het terugduel van de eerste Mastselectie tegen AVO uit Assen in de overgangsklasse op het programma. De oranje tijgers van trainer/coach Jesper van Haastrecht speelden nu op eigen terrein tegen de Drentse hoofdstedelingen.

Na een 10-8 ruststand wist Noordenveld de voorsprong in de tweede helft vast te houden. Toen scheidsrechter de Boer voor het einde van de wedstrijd floot stond er een mooie 17-15 overwinning voor de korfbaltrots uit Roden op het scorebord. Én omdat Drachten verloor van Quick’21/V&V werd (nb) promovendus in de overgangsklasse Noordenveld 1 kampioen en promoveert daarmee door naar de Hoofdklasse. Grote Klasse !

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : ‘De scherpte in de afronding ontbrak aan het begin van de wedstrijd, daardoor moesten we al snel tegen een 1-4 achterstand aankijken. Met veel strijd en vertrouwen in eigen kunnen wist de ploeg deze achterstand voor rust nog om te buigen naar een voorsprong (10-8).
De tweede helft begon wederom ‘dramatisch’. Met drie tegengoals op rij stonden de gasten uit Assen weer aan de goede kant van de score (10-11).
Daarna vielen de goals om-en-om tot een kwartier voor tijd kv Noordenveld , gesteund door het fanatieke thuispubliek, een serie van vier goals op rij maakte (12-13 naar 16-13) en de overwinning binnen handbereik leek.
AVO knakte echter niet, en wist in de laatste minuten het verschil weer terug te brengen naar één verschil. In de laatste minuut maakte kv Noordenveld (net als vorige week) toch de beslissende treffer, waardoor de wedstrijd gespeeld was.
Na de wedstrijd kwam het verrassende nieuws dat concurrent kv Drachten de plaatselijke derby had verloren tegen Quick’21, door deze uitslag is kv Noordenveld verzekerd van de 1e plek en dus het kampioenschap in de overgangsklasse’ .

Volgend jaar hoofdklasse-korfbal aan de Borglaan in Roden💪

Naast Noordenveld 1 wist ook Noordenveld 2 een fantastische wedstrijd op de mat te leggen waardoor ze veilig zijn in de reserve 1e klasse én volgende week, als kers-op-de-taart, mogen spelen voor promotie naar de overgangsklasse !

Scores kv Noordenveld 1 : Jaspr Lütter 5, Sven Stobbe 4, Jaap de Boer 3, Nienke Bolt 3 en Lianne Bangma 2