Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

kv Noordenveld verliest zicht op de koppositie

Deel op Facebook

In de laatste wedstrijd voor de kerst-stop stond het treffen tegen Flamingo’s in Buitenpost op het programma. Voorafgaand aan de competitie werd al voorspeld dat dit een belangrijk potje kon worden. En gezien de stand (nr. 1 tegen nr. 2) was dit ook zo.

Vanaf de start van de wedstrijd was het duidelijk dat zowel kv Noordenveld als kv Flamingo’s voor niets minder dan de winst waren afgereisd naar sporthal de Houtmoune. Beide ploegen hadden moeite met het vinden van de korf. Flamingo’s wist, met de steun van het thuispubliek, de eerste helft steeds aan de goede kant van de score te staan. Via 2-0, 5-3 en 7-5 en 9-6 stond er steeds een verschil van twee, max 3 goals op het scorebord. Kv Noordenveld bleef echter knokken en zoeken naar de goals. Kansen waren er genoeg, maar de afronding liet te wensen over. Toch wist de ploeg dankzij alle strijd een 9-9 ruststand te behalen.
Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “Waar je op voorhand zou tekenen voor een 9-9 ruststand, zaten we nu in de kleedkamer (gezien het aantal gemiste kansen) met het gevoel dat we onszelf tekort deden”.

Na rust bleef Noordenveld moeite houden met doelpunten scoren. Flamingo’s voerde de verdedigende druk nog wat extra op waardoor ook het aantal kansen bij kv Noordenveld minder was dan in de eerste helft. Het duurde dan ook 10 minuten voordat de oranje-tijgers weer tot scoren kwamen. In de tussentijd hadden de Flamingo’s het gat al geslagen (13-9). Die achterstand is kv Noordenveld nooit meer te boven gekomen. Toen er met nog 8 minuten op de klok een 19-13 achterstand op het scorebord stond was de wedstrijd gespeeld.
Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “Knap van de groep dat we het mentaal toch nog kunnen opbrengen om tot het laatste fluitsignaal door te spelen en het gat nog konden verkleinen naar 19-16, je weet nooit wat er in het vervolg van de competitie nog gaat gebeuren t.a.v. onderling resultaat.
Terugkijkend op de eerste ‘helft’ van de zaalcompetitie mag Noordenveld tevreden zijn. Het feit dat er gehoopt (en misschien zelfs verwacht) was op meer, geeft aan dat de groep hongerig is. Met 8 punten uit 6 wedstrijden en een 2e plaatst in de competitie is er nog van alles om voor te spelen in 2024.

Waar het eerste team geen punten wist te behalen, denderde de trein van Noordenveld 2 gewoon door. In Joure wisten ze met 13-23 te winnen waardoor d tweede Mastselectie met een doelsaldo van +63 én een eerste plaats het jaar goed afsluiten.

Scores kv Noordenveld 1 : Lianne Bangma 6, Anna de Boer 3, Nienke Bolt 2, Sven Stobbe 2, Jasper Lütter 2 en Romee de Rink 1.