Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Laatste thuiswedstrijd kv Noordenveld tegen koploper levert spektakel op

Deel op Facebook

Afgelopen zaterdag 9 maart stond de thuiswedstrijd van de eerste Mastselectie tegen koploper kv Flamingo’s uit Buitenpost op het programma. De oranje tijgers van trainer/coach Jesper van Haastrecht wisten een keurig gelijkspel uit het vuur te slepen. Toen scheidsrechter van Dijk de wedstrijd voor de laatste keer af floot stond er een 20-20 eindstand op het scorebord in Hal A van Sportventrum De Hullen.

Jesper van Haastrecht : ‘ Hoewel er voor Noordenveld 1 zelf niets meer op het spel stond, was de ploeg  gebrand om tegen de koploper te laten zien wat ze waard waren. In de heenwedstrijd kon Noordenveld tot de 9-9 meelopen met Flamingo’s, en dat was nu ook het geval. De eerste helft ging het gelijk op en beide ploegen lieten zien waartoe ze in staat waren. De laatste 5 minuten voor rust was Noordenveld echter de weg kwijt waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een 10-13 achterstand.
Hoewel het eerste wapenfeit na de pauze van Noordenveld kwam (11-13 en 12-13) was het Flamingo’s dat de wedstrijd leek te gaan beslissen door met 5 goals op rij een 12-18 voorsprong te nemen.
Daarna stokte de doelpuntenmachine uit Buitenpost. Door het felle verdedigen van Noordenveld wisten ze de gasten uit Friesland 11 minuten (!) van he scoren af te houden. Noordenveld zelf had het gat in de korf inmiddels wel weer gevonden en met een run van 6 goals op rij stond er 6 minuten voor tijd weer een gelijke stand op het scorebord (18-18). Daarna wisten beide ploegen nog tweemaal te scoren waardoor na het laatste fluitsignaal de punten gedeeld werden.
De laatste minuten kon het natuurlijk alle kanten op, dat wij in de laatste minuut de gelijkmaker (20-20) erin gooien is mooi. Maar de grootste winst vandaag is in mijn ogen de getoonde veerkracht én de geleverde energie van de ploeg. We hebben laten zien aan ons trouwe publiek dat we samen tot veel in staat zijn ! ‘

Scores kv Noordenveld :Lianne Bangma 5, Nienke Bolt 5, Evelien Tepper 3, Robin van Bolhuis 3, Jaap de Boer 2, Jasper Lütter 2.