donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Rabobank op zoek naar ander pand in centrum Leek

Deel op Facebook

Rabobank Noordenveld/West-Groningen gaat op zoek naar een ander onderkomen in het centrum van Leek. Volgens de in Marum woonachtige directeur Carlo Ezinga staat het bestaande bankgebouw aan de Tolberterstraat 4 in Leek al enige tijd te koop. Er hebben zich reeds geïnteresseerden gemeld. Namen wil hij niet kwijt.

Voordat de overdracht van het gebouw plaatsvindt, wil Rabo beschikken over een alternatief pand in Leek. Een makelaar is op dit moment druk op zoek. ,,Hier en daar staat wel een pandje vrij maar we hebben nogal hoge eisen”, zegt directeur Ezinga.

‘Veel te groot’

Het bestaande kantoorpand van de bank is volgens hem veel te groot. ,,We beschikken hier over 3000 vierkante meter. In ons nieuwe onderkomen kunnen we met 300 tot 400 vierkante meter toe.’’

Het werkgebied van de bank is uitgestrekt. ,,Wij bestrijken het gebied van Lauwersoog tot Veenhuizen en van de stad tot de grens met Friesland.” In het verleden kende de bank overal tientallen kantoorfilialen die in de loop der jaren allemaal opgeheven zijn.  ,,In het verleden hadden we filialen tot bijvoorbeeld Leens, Ulrum en Zevenhuizen.”

Doordat het accent in de afgelopen decennia veel meer op online dienstverlening is komen te vallen, liep het aantal fysieke klantcontacten sterk terug. ,,De laatste kantoren die dicht zijn gegaan, zaten in Zuidhorn, Roden en Winsum. In Zuidhorn kwamen per dag uiteindelijk soms niet meer dan twee klanten over de vloer.”

Thuiswerken

Dit in combinatie met het thuiswerken van personeel dat sinds corona ook bij Rabo een grote vlucht nam, gaat de bank voor het laatste nog overgebleven vestiging in deze regio, op zoek naar een kleiner pand. ,,Een zetel in Leek blijft overeind’’, benadrukt de directeur. 

De Rabo-organisatie telt in Groningen en Drenthe rond de 600 medewerkers. Ruim 100 ressorteren onder Noordenveld / West Groningen. Intussen blijft Rabo zich bewust van haar maatschappelijke functie in deze regio.

Sponsoring

Ezinga: ,,Wij sponsoren jaarlijks zeven ton euro aan sport- en culturele verenigingen en speeltuinen en dergelijke. Onze 35-koppige ledenraad verdeelt dit geld. Bij banken als ABN/Amro en ING gaat de winst in de vorm van dividend naar de aandeelhouders. Vanwege de coöperatieve inslag van onze bank, vloeit de winst (met aftrek van kosten) bij ons terug naar de samenleving.”

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken