Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Lelijke winst KV Noordenveld.

Deel op Facebook

Er was al veel geschreven en gezegd over het treffen tussen de nummers 2 en 3 van de competitie in KNKV klasse 1A. Dat de wedstrijd tussen kv Noordenveld en kv Invicta/Frigro spannend zou worden was op voorhand al duidelijk. En gelukkig voldeden beide ploegen volledig aan de vooraf gestelde verwachtingen. Na een intense wedSTRIJD wist de eerste Mastselectie de punten in Roden te houden : 19-18

Noordenveld begon met het betere van het spel. Zo stond er na 20 minuten een 7-3 voorsprong op het scorebord. Invicta wist daarna via een tactische omschakeling, zowel in spel als personeel, meer grip te krijgen op de wedstrijd en kwam zodoende binnen 5 minuten terug naar een 8-8 tussenstand. In de laatste minuut voor de rust (inclusief buzzer beater) wist Noordenveld toch een 2-punt voorsprong mee te nemen richting de kleedkamers (10-8).
De tweede helft was eigenlijk gespiegeld. Invicta begon nu veel sterker waardoor het brutaal een 14-16 voorsprong nam. De wedstrijd werd daarna een echte wedSTRIJD.   Met fysieke duels en echt ‘powerkorfbal’ probeerden beide ploegen de winst binnen te slepen. Zowel in het veld, aan de kant als op de tribune liepen daardoor de spanningen soms hoog op.
Trainer/coach Jesper van Haastrecht : ‘Enorme complimenten aan de groep. Waar we in het verleden onze kop weleens verloren, wisten we vandaag de energie om te zetten in resultaat. Van een 14-16 achterstand naar 19-16 voorsprong komen is heel knap’.
Waar de dying seconds van de eerste helft in het voordeel waren van kv Noordenveld, was het in de 2e helft Invicta dat de baas was in de laatste minuten. Waardoor het via 19-17 en 19-18 toch nog spannend werd. Desondanks wist kv Noordenveld de voorsprong vast te houden en staan de oranje tijgers nu alleen op de tweede plaats, 2 punten achter de eerstvolgende tegenstander, het nog ongeslagen Flamingo’s uit Buitenpost.
Ook de 2e Mastselectie wist voorafgaand aan Noordenveld 1 de wedstrijd te winnen. Hoewel KC Harich de directe concurrent was, was vanaf minuut 1 al duidelijk dat koploper Noordenveld 2 veel beter korfbalde. Er waren ongeveer 10 minuten nodig om het gat in de korf te vinden. Toen ‘het deksel er eenmaal af was gehaald’ vlogen de scores van Noordenveld door de korf. De doelpuntenmachine Noordenveld 2 denderde vervolgens door, waardoor er een overtuigende 24 – 12 overwinning op het scorebord stond toen de scheidsrechter affloot.  Volgende week de laatste wedstrijden van 2023.

Scores kv Noordenveld : Lianne Bangma 6, Nienke Bolt 3. Jasper Lütter 3, Romee de Rink 3, Anna de Boer 2, Jaap de Boer 1 en Sven Stobbe 1.