Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Noordenveld 1 pakt eerste punten in de zaal.

Deel op Facebook

Twee jaar na de promotie-wedstrijden tegen het combinatieteam van DIO Oosterwolde, VZK Haule, Donkerbroek en Odis Elsloo (kv VDDO) stond zaterdag 18 november opnieuw een uitwedstrijd in Haulerwijk op het programma. Hoewel Noordenveld 1 de vorige keer promotie afdwong in de onderlinge strijd, stond de verliespartij van de terugwedstrijd nog goed op het netvlies van de spelers en speelsters van kv Noordenveld. Dit én de onnodige verliespartij van vorige week zorgden ervoor dat een motiverende speech van trainer/coach Jesper van Haastrecht overbodig was voorafgaand aan de wedstrijd.

“ Deze mindset was ook terug te zien in het spel. Vanaf minuut 1 was Noordenveld de bovenliggende partij. Tot 2-2 ging de score gelijk op, maar qua spel was al lang duidelijk dat de eerste Mast-formatie geen trek had in een tweede verliespartij op rij. Ondanks de stroeve (aanvallende) periodes had Noordenveld de thuisploeg met rust al ‘gedubbeld’ (5-10). Na rust kregen de supporters hetzelfde spelbeeld te zien, de strakke verdediging en lange aanvallen zorgden ervoor dat de voorsprong alleen maar uitgebouwd kon worden. Wat resulteerde in een duidelijke 8-23 overwinning.
Voorafgaand aan het 1e speelde het 2e team van Noordenveld tegen VDDO 2. Ondanks een zeer matig begin, wist ook Noordenveld 2 met een duidelijke overwinning de punten mee te nemen naar Roden (10-15) “.

De volgende wedstrijd, 25 november a.s., wordt een ‘middagwedstrijd’ in Sportcentrum De Hullen, waarin het 1e mag aantreden tegen het nog ongeslagen                                        KV Wêz Handich/DOW/TFS uit Rottervalle. Aanvang 16.15 uur.

Scores kv Noordenveld : Sven Stobbe 6, Nienke Bolt 5, Robin van Bolhuis 4, Jasper Lütter 3, Evelien Tepper 2, Lianne Bangma 2 en Anna de Boer 1.