zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Noordenveld sluit 2023 positief af dankzij grondverkopen 

dfhdhgh
Deel op Facebook

De jaarrekening 2023 van de gemeente Noordenveld is dankzij incidentele grondverkopen op bedrijventerrein Haarveld en in de woonwijk Oosterveld positief afgesloten. Onder de streep plust de gemeente bijna 2,5 miljoen euro. 

“Ondanks financieel moeilijke tijden zijn wij trots op onze gerealiseerde projecten”, zegt wethouder Alex Wekema van financiën. De centrumontwikkeling in Roden, het opgeleverde Grondstoffencentrum, Werk aan De Westerd, de regentonnenactie en de viering van 200 jaar Veenhuizen, noemt hij als voorbeelden. 

Uitdaging  
Volgens de wethouder staat Noordenveld, ondanks deze plus, voor enorme uitdagingen. “Landelijk gezien worden 2025 en 2026 financieel moeilijke jaren voor gemeenten. Gemeenten krijgen steeds meer taken. We moeten meer doen met minder geld.” De meerjarenbegroting laat daardoor al grote tekorten zien voor de komende jaren. “En daarover maak ik mij grote zorgen. De belangrijkste vraag voor Noordenveld is: hoe houden we onze gemeentefinanciën en ons voorzieningenniveau de komende jaren op orde?”

Sociaal domein

De afgelopen jaren heeft Noordenveld flink geïnvesteerd in het sociaal domein, zodat inwoners beter en sneller geholpen kunnen worden. Aan het eind van 2023 kon de gemeente 3,6 miljoen euro toevoegen aan de reserve sociaal domein. De stand van de reserve sociaal domein bedraagt eind 2023 in totaal 11,5 miljoen euro.

De gemeenteraad bespreekt de jaarrekening 2023 in zijn vergaderingen van maandag 8 juli 2024.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken