zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

VZ-wethouder Lamberst in ‘Politiek op zaterdag’ over ervaringen en ambities

Deel op Facebook

Wethouder Richard Lamberst van VZ Westerkwartier is zaterdag te gast in het live-programma ‘Politiek op zaterdag’. 

Oud-journalist Lamberst trad twee jaar geleden aan als raadslid. Nadat hij vorig jaar onverwacht zijn vertrek aankondigde als raadslid wegens verhuizing naar Tubbergen, werd hij gevraagd door zijn partij VZ om op te treden als waarnemer als vervanger van de toentertijd zieke wethouder Marjan Sijperda. Zo bleef hij toch behouden voor de actieve politiek in Westerkwartier.

Terugverhuizen?

Na het overlijden van Sijperda is Lamberst benoemd als permanente wethouder tot 2026. Dat is voor hem reden om terug te willen verhuizen naar de gemeente Westerkwartier. Hij zegt zich druk te oriënteren op de huizenmarkt die ook in Westerkwartier krap is. Over hoelang zijn periode is als ‘externe wethouder’ nog duurt. durft hij daarom geen uitspraak te doen.

Wethouder na 2026?

In de uitzending zal Lamberst uit de doeken doen hoe het wethouderschap hem bevalt. Ook vertelt over de resultaten die hij heeft geboekt als wethouder en over zijn ervaringen met de gemeenteraad, waarvan hij tot voor kort zelf deel uitmaakte. Ook vragen we hem of het zijn ambitie is om na de raadsverkiezingen in 2026 mogelijk een vervolg te geven aan zijn wethouderschap voor VZ.

De uitzending is van 11 tot 12 uur met Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) als presentatoren.  Het programma kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website worden terug geluisterd.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken