vrijdag, maart 1, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Ook tijdens 23e editie Feest4Daagse Norg staan spel, muziek en gezelligheid voorop

Deel op Facebook

Het muziekprogramma is rond en aan de inhoud van de spelletjes van de Vierkamp wordt de laatste hand gelegd. In Norg en omliggende regio is het feest van woensdag 2 augustus tot en met zondag 6 augustus. Dan vindt de 23e editie van de Feest4Daagse plaats met – op veler verzoek – een heuse Hollandse avond als afsluiting. Het programma is onlangs gepresenteerd op de nieuwe overzichtelijke en kleurrijke website www.feestvierdaagsenorg.nl

Jong en oud, Norgers en zomergasten, sportievelingen, muziekliefhebbers, doeners en denkers… voor de 23e keer wordt deze supergezellige en sfeervolle Feest4daagse gehouden. Vier dagen met  muziek van geweldige bands (Jetset Live, Straight on Stage, PROOST), Hollandstalige artiesten, sport en spel brengen veel gezelligheid en een perfecte (vakantie)sfeer in het dorp.

Drie avonden lang zijn er een optredens van topbands en zondagavond komen diverse Nederlandstalige artiesten langs, zoals Melissa Smilda, Eltjo, Gaatze Bosma, Zweitse en Dirk-Jan en Burdy. Dus is er vier avonden gegarandeerd gezelligheid. De organisatoren hebben kans gezien om ook dit jaar weer een programma neer te zetten dat voor iedereen aantrekkelijk is. En dat ook weer tal van nieuwe elementen bevat.

Men kan meedoen aan de activiteiten of kijken naar sport en spel en de live muziek. Alles speelt zich af in de open lucht en is bovendien gratis toegankelijk. Dat is ook de grote kracht van de Feest4daagse in Norg. En op twee locaties, op donderdag en zaterdag is de Kerkbrink ‘the place to be’ en op de vrijdag en zondag is het uitermate goed vertoeven aan het Oosteind.

Bij de Vierkamp is er elk jaar een inzameling voor een goed doel, maar dit jaar heeft de organisatie besloten een vlaggenactie te houden. De verkoop is gestart en er zijn al meer dan honderd vlaggen verkocht. De vlag is een echte collectors item en een mooie huisversiering ten tijde van de Feest4Daagse. De aankoop van een vlag is een ondersteuning van Voedselbank Noordenveld. “Naast de steun voor dit goede doel, willen we ook de saamhorigheid vergroten. Want zo’n Feest4Daagse, die is voor iedereen!”, zegt mede-organisator Daphne Flik die de vlag heeft ontworpen. Op 15 juli is er van 09:00 tot 13:00 uur een speciale vlaggenverkoop bij PLUS Spithost aan het Westeind in Norg.

Vaste punten in het programma zijn weer de grote Vierkamp en spelletjes voor de jeugd. Zondag is er opnieuw een sfeervolle braderie/vlomarkt vanaf 11.00 uur en wordt natuurlijk ook de traditionele fietstocht gehouden (14.00 uur). Voor de teams is uitslapen er niet bij want om 11.00 uur staat het klootschieten al op het programma.

Maar alle pijlen op de zondag richten zou de andere dagen van de Feest4Daagse zeker tekort doen, want DJ Toko is weer elke dag de muzikale gastheer. Verder zijn er optredens van Jetset Live (donderdag 3 augustus), Straight on Stage (vrijdag 4 augustus), PROOST! (zaterdag 5 augustus) en is er op de afsluitende zondagavond een Hollandse avond met diverse artiesten.

Nog meer spektakel bij de Vierkamp

Het aanbod van alle spellen werd zo groot, dat de woensdag sinds een paar jaar een vaste Feestvierdaagse-avond is geworden. Naast de sportieve en actieve onderdelen kunnen mensen ook meedoen met klaverjassen, de fietstocht, het darten, biljarten en vele andere onderdelen. Er is voor iedere leeftijd en iedere doelgroep iets te doen. Het was in 2022 weer een spannende strijd waarbij traditiegetrouw pas op het laatste moment duidelijk werd wie de Vierkamp zou winnen. De twaalf deelnemende teams in 2023 (in willekeurige volgorde): Suffers & Bluffers, Het Eenige Team, Desperado’s 2.0, Westside, HFC Haarlem, Peno, Firebirds, Tapfit, Westside 2, Balenciagageiten, Trambaan 2, Geen grenzen (nieuwkomer!) en Bakasiones (nieuwkomer).

Sponsorloop en kinderactiviteiten op zaterdag

Welgeteld twaalf teams gaan de strijd aan om de felbegeerde Vierkamp bokaal! Waar in 2022 Tapfit  met de winst naar huis ging, is het nu de vraag of ze deze titel weten te behouden. De concurrentie is groot. Bovendien is er aan uitdagingen geen gebrek.

Op zaterdag 14.00 uur is er een nieuw onderdeel bij de feestweek; de sponsorloop! Jongens en meiden van 8 t/m 14 jaar lopen namens de teams rondjes om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Voedselbank Noordenveld. Onderweg komen ze een aantal obstakels tegen. De sponsorloop vindt plaats op de Brinkhofweide

Zaterdag om 14.00 uur start ook de kindermiddag voor kinderen tot en met acht jaar. Ook op de  Brinkhofweide in Norg. Kinderen t/m 8 jaar mogen gratis meedoen aan verschillende spelletjes en kunnen na die tijd een heerlijk ijsje halen. De brandweer ook aanwezig. Altijd al eens brandweerman of vrouw willen zijn? Dit is je kans! Opgeven is niet nodig, kom gezellig langs en doe mee!

Het globale programma (kijk ook op www.feestvierdaagsenorg.nl)

WOENSDAG 2 AUGUSTUS| 19:00 uur

éDe woensdagavond staat in het teken van het eerste vierkampspel. Een goed begin van zo’n mooie week kan niet anders dan als team. Een muziekbingo. Wie herkent de meeste hits en heeft de bingokaart als eerste vol?

DONDERDAG 3 AUGUSTUS | 19:00 uur

De klassieke aftrap van de Feest4Daagse vindt plaats op de donderdagavond op de Kerkbrink met muziek van JetSet live. Vanaf 19:00 uur start het programma met onder andere het BBB-spel en klaverjassen.

VRIJDAG 4 AUGUSTUS | 13:00 uur

Op vrijdag zet topband Straight on Stage een fantastisch optreden neer! Vandaag is er qua Vierkamp het spannende ‘slechtste chauffeur van Norg’ spel, de Murphy’s quiz en is er ’s middags al biljarten.

ZATERDAG 5 AUGUSTUS | 13:00 uur

Een vol programma kan je het noemen! Vandaag vinden de sponsorloop, de kindermiddag en meerdere vierkampspellen plaats. ’s Avonds is het genieten van de band PROOST!

ZONDAG 6 AUGUSTUS | 11:00 uur

De laatste dag alweer! Vanaf 11:00 uur is er een grote braderie, een zangkoor, beachpadel en de finale van de vierkamp! De week wordt afgesloten in Hollandse stijl met Melissa Smilda, Gaatze Bosma, Eltjo, Burdy en Zweitse & Dirk-Jan.

Noot voor de redactie; niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Dorenbos, een van de organisatoren van de Feest4Daagse: info@zadelpasservicemcd.nl of telefoonnummer 06 – 46078844.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken