maandag, mei 27, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

OPVANG OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN OPNIEUW VERLENGD 

dfhdhgh
Deel op Facebook

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Noordenveld heeft besloten de opvang van Oekraïense vluchtelingen in groepsverblijf de Hullen en in Fletcher Hotel Langewold in Roden opnieuw te verlengen. Reden is de aanhoudende oorlog in Oekraïne. 

Sinds 2022 verblijven in beide recreatie-accommodaties zo’n 150 vluchtelingen uit het oorlogsgebied Oekraïne. De opvang was al eerder verlengd tot 1 maart dit jaar. Vanwege de aanhoudende oorlog is besloten om de opvang in de Hullen te verlengen tot 1 april 2024. De groep die momenteel opgevangen wordt in het hotel, blijft daar in ieder geval tot 1 oktober. Ondertussen wordt gekeken naar een locatie waar meer dagbesteding mogelijk is. 

De opvangplekken in Noordenveld maken onderdeel uit van de landelijke afspraak om in elke provincie 1000 opvangplekken te bieden. In afstemming met de Veiligheidsregio Drenthe is in onze gemeente gekozen voor opvangplekken in de recreatiesector, omdat deze locaties de meest geschikte voorzieningen voorhanden hebben. Ook particulieren nemen een deel van de opvang voor hun rekening. In onze gemeente betreft dit 16 adressen waar ruim 50 Oekraïners worden opgevangen. Zij worden ondersteund door Stichting Vluchtelingenwerk. 

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken