zaterdag, juli 13, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

OPVANG OP DE VOORMALIGE GEMEENTEWERF 

dfhdhgh
Deel op Facebook

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Noordenveld heeft besloten om in december 50 Oekraïense vluchtelingen te verhuizen van Fletcher Hotel Langewold naar de voormalige gemeentewerf aan de 1e Energieweg in Roden.

De gemeentewerf aan de 1e Energieweg verhuist de komende maanden naar de nieuwe locatie aan de Ekkelkamp in Roden. De opvang van 50 Oekraïense vluchtelingen staat – na aanpassingen en mogelijke verbouwingen – gepland voor december. De buurt van de voormalige gemeentewerf is geïnformeerd.

Per 1 oktober 2023 is er vanuit Fletcher al een groep van 40 Oekraïners verhuisd naar de voormalige dierenkliniek Hopmans aan de Groene Zoom in Roden. De vrijgekomen plekken van deze groep worden tot uiterlijk 1 januari 2024 bezet door een nieuwe groep Oekraïense vluchtelingen. Die groep verhuist daarna naar een nader te bepalen locatie binnen de provincie Drenthe.

Gemeente Noordenveld vangt sinds 2022 een groep vluchtelingen uit Oekraïne op in recreatie-accommodaties. De gemeente ziet dit niet alleen als plicht, maar ook als maatschappelijke taak. Eén van de locaties, Fletcher Hotel Langewold, voldoet niet voor de langere termijn. Het contract met deze locatie loopt tot 1 januari 2024.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken