vrijdag, februari 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Peter van der Velde-lezing in Rowol

Deel op Facebook

Zundagmiddag 8 jannewaori stiet in café Het Rode Hert in Rowol het wark en leven van Peter van der Velde (1918-2004) centraal. Um 14.00 uur begunt een pergram van veurdrachten en meziek. Ok is der een rondwandeling deur het dörp en naor de fietsbrug over het Paaizerdiep under leiding van Willem van der Velde.  

Peter van der Velde was vanof 1944 underwiezer in Steenbargen en Roon, daornao 25 jaor heufdunderwiezer in Rowol. Taol was veur schriever en underwiezer Peter van der Velde aaid een centraal thema. Hij was lid van de Drentse spellingkemissie, die in 1983 een boek met spellings- en taolregels veur het Drents oetgaf.

In café Het Rode Hert vertelt Willem van der Velde en schriever Martin Koster over het leven en wark van Peter van der Velde. Oetgever Bert Rossing van Het Drentse Boek introduceert de literaire wandelserie Underweg. De oetgave over Peter van der Velde en Rowol is het tweide diel van Underweg, nao het eerste diel over Klaas Kleine en Diever. De schrievers en organisatoren van Underweg, Gerrit Boer en Henk Berghuis, vertelt over het idee achter Underweg. Ok Jolien Wonink-Dijkstra, winnares van het Drèents Liedtiesfestival 2021, zal ankommen zundag optreden. Publiek is van harte welkom.

De entreepries is €7,50. Kaorten kunt risserveerd worden op www.huusvandetaol.nl/ product/peter-van-der-velde-lezing.

——————————————————————————————————————————————-

Meer info:

Oetgever Bert Rossing

06- 21320198

info@huusvandetaol.nl

PERSBERICHT HUUS VAN DE TAOL / Het Drentse BoekAfbeelding

————————————————————————-

3 januari 2023

Afbeelding

Peter van der Velde-lezing in Roderwolde

Zondagmiddag 8 januari staat in café Het Rode Hert in Roderwolde het werk en leven van Peter van der Velde (1918-2004) centraal. Om 14.00 uur begint een programma van voordrachten en muziek. Ook is er een rondwandeling door het dorp en naar de fietsbrug over het Peizerdiep onder leiding van Willem van der Velde.  

Peter van der Velde was vanaf 1944 onderwijzer in Steenbergen en Roden, daarna 25 jaar hoofdonderwijzer in Roderwolde. Taal was voor schrijver en onderwijzer Peter van der Velde altijd een centraal thema. Hij was lid van de Drentse spellingkemissie, die in 1983 een boek met spelling- en taalregels voor het Drents uitgaf.

In café Het Rode Hert vertellen Willem van der Velde en schrijver Martin Koster over het leven en werk van Peter van der Velde. Uitgever Bert Rossing van Het Drentse Boek introduceert de literaire wandelserie Underweg. De uitgave over Peter van der Velde en Roderwolde is het tweede deel van Underweg, na het eerste deel over Klaas Kleine en Diever. De schrijvers en organisatoren van Underweg, Gerrit Boer en Henk Berghuis vertellen over het idee achter Underweg. Ook zal Jolien Wonink-Dijkstra, winnares van het Drèents Liedtiesfestival 2021, komende zondag optreden. Publiek is van harte welkom.

De entreeprijs is €7,50. Kaarten kunnen gereserveerd worden op www.huusvandetaol.nl/ product/peter-van-der-velde-lezing.

——————————————————————————————————————————————-

Meer info:

Oetgever Bert Rossing

06- 21320198

info@huusvandetaol.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken