zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Plannen voor zeven woningen Alteveer moeten van gemeente van tafel

Deel op Facebook

Plannen voor zeven woningen in het Noord-Drentse Alteveer moeten worden aangepast. De gemeente Noordenveld vindt de komst van zeven woningen niet passen in het kleine dorp.

De aanvraag voor de woningen op het Prins Willem Alexanderhoeve-terrein dateert al van 2021. Het toenmalige college besloot toen dat er maximaal zeven woningen mogen worden gebouwd.

Volgens de huidige wethouder Jos Darwinkel (Gemeentebelangen) mochten die woningen alleen gebouwd worden als er goed overleg zou worden gevoerd met de omgeving en de provincie Drenthe. Volgens de gemeente is dat onvoldoende gebeurd.

Flinke impact

“De projectontwikkelaar zit niet op één lijn met de buurt”, concludeert hij. Maar het hoofdargument om de projectontwikkelaar te vragen tot een nieuw plan te komen, ligt hem toch in het ruimtelijke plan. “Wij vinden woningen zeker passen in Alteveer, maar dit is een te groot aantal”, aldus Darwinkel.

Die conclusie wordt in ieder geval door een deel van de bevolking van Alteveer gedeeld. Onlangs verscheen er in een regionale krant een paginagrote advertentie waarin de projectontwikkelaar werd opgeroepen de plannen in te trekken. Voor een dorp als Alteveer, waar nog geen honderd mensen wonen, zou de komst van zeven woningen flinke impact hebben.

Gedragen geheel

Momenteel wordt de Prins Willem Alexanderhoeve gebruikt als crisisnoodopvang voor zo’n veertig vrouwen en kinderen, van voornamelijk Syrische komaf. Die opvang staat nog tot 1 juni van dit jaar gepland. Daarnaast zetelt brede basisschool De Verwondering nog in de Prins Willem Alexanderhoeve. De school – die een poging onderneemt om een openbare school te worden – wil graag in Alteveer blijven.

Dat kan momenteel ook, want de maatschappelijke functie op het terrein blijft. “We gaan met de eigenaar verder in gesprek over de toekomst van het terrein”, zegt Darwinkel. “Als gemeente denken wij dat er best wat kan gebeuren en dat dit een mooie locatie is voor woningbouw. Maar we moeten tot een gedragen geheel komen, dat past in het dorp.”

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken