dinsdag, juni 25, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Raad Noordenveld gedoogt illegale zoutsilo op nieuwe gemeentewerf

Deel op Facebook

De gemeenteraad van Noordenveld maakt geen agendapunt van de ‘illegale’ zoutsilo op het terrein van de nieuwe gemeentewerf in Roden. Een vergunning is daardoor dichtbij en dus hoeft de gemeente in de tussentijd niet zelf te handhaven.

De gemeente Noordenveld werd eerder in verlegenheid gebracht toen een oplettende omwonende aan de bel trok over de zoutsilo op het terrein van de nieuwe gemeentewerf. Deze was met ruim zestien meter volgens hem wel heel hoog en de juiste vergunning ontbrak, meende hij. Een toezichthouder van de gemeente kwam even later tot dezelfde conclusie.

Gedoogd

Dat leidde ertoe dat de gemeente zichzelf een boete van 150.000 euro oplegt als de ‘illegale’ zoutsilo blijft staan. Alleen wanneer er op korte termijn zicht is op de juiste vergunning voor het bouwsel, hoeft de gemeente geen maatregelen te nemen.

De Noordenveldse raad bracht vanavond uitsluitsel. Er wordt een ‘verklaring van geen bedenkingen’ afgegeven, waardoor de silo binnenkort legaal is. Tot die tijd wordt de silo gedoogd.

‘Pak regie’

Raadslid Tineke Nieboer (Lijst Groen Noordenveld) gaf het college van burgemeester en wethouders daarbij mee ‘weer regie te pakken’ op dit onderwerp. “Wees transparant naar je inwoners en vertel wat er mis is gegaan in het proces”, zei Nieboer. “Zodat inwoners dit niet in de media hoeven te lezen.”

Wethouder Kirsten Ipema (Gemeentebelangen) stak maandag al de hand in eigen boezem. “We moeten ons aan onze eigen procedures houden”, sprak ze. “Het vervelende is dat de silo er nu wel staat, terwijl dat niet mag.”

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken