donderdag, februari 29, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

‘Theodoor V. uit Veenhuizen beëindigde leven van twintigtal patiënten voortijdig’

Deel op Facebook

Theodoor V. heeft aan meerdere hulpverleners verteld het leven van een twintigtal patiënten die in zijn ogen ernstig leden voortijdig te hebben beëindigd. Dat laat het Openbaar Ministerie zojuist weten.

V. zou zonder medeweten van een arts medische handelingen hebben uitgevoerd om zo hun leven vroegtijdig te beëindigen.

Melding

De politie startte op 9 maart 2023 een onderzoek naar aanleiding van een melding van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). Vier dagen ervoor deed het ziekenhuis ook aangifte. Het ziekenhuis deed aangifte vanwege een brief die het had ontvangen van een zorgorganisatie uit Drenthe. Desgevraagd bevestigt het OM dat de tip van GGZ Drenthe komt.

De zorgorganisatie gaat in die brief in op een aantal gesprekken die Theodoor V. voerde met meerdere hulpverleners. Daarin gaf hij aan dat hij als longverpleegkundige in het WZA tijdens de coronapandemie het leven van een twintigtal patiënten voortijdig heeft beëindigd. Dit dus zonder medeweten van een arts.

Beroepsgeheim

De hulporganisatie nam de bekentenis van V. zo serieus dat het na uitvoerig overleg en het inwinnen van juridisch advies heeft besloten om de geheimhoudingsplicht te doorbreken en dit te melden aan het WZA.

Het strafrechtelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie is nog altijd vol aan de gang. Daarin staan verklaringen van de verdachte, maar ook van collega’s en naasten. Ook onderzoekt het OM medische dossiers. Die worden vergeleken met het dienstrooster van V. in combinatie met de in die tijd overleden patiënten.

Ook onderzoeken deskundigen op dit moment medische dossiers op onregelmatigheden, die aansluiten bij de bekentenis van de verdachte. De resultaten hiervan worden eind juni verwacht.

Vandaag maakte het OM bekend dat Theodoor V. dertig dagen langer vast blijft zitten. Wel zijn de beperkingen eraf, dit betekent dat hij niet alleen nog maar contact mag hebben met zijn advocaat.

In Drenthe wonen meerdere mensen met dezelfde voornaam en een achternaam die begint met een V. We willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in onze berichtgeving over de verdachte verpleegkundige gaat om Theodoor V. uit Veenhuizen.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken