donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Trots vv Peize eerste kampioen van Drenthe: ‘Titel van het collectief’

Deel op Facebook

De eerste Drentse kampioen in het amateurvoetbal is bekend. Geheel in stijl greep vv Peize gisteravond in en tegen Veelerveen de titel in de zondag 3de klasse B. De blauwhemden, die dit seizoen nog geen competitieduel verloren, wonnen met 0-3. Vijf duels voor het einde van het seizoen is de voorsprong op ‘achtervolger’ EHS’85 liefst negentien punten.

Daarmee werd Peize overigens de tweede amateurvoetbalkampioen van Nederland. MVV’29 uit het Overijsselse Mariaparochie ging Peize voor.

Slechts één nederlaag

Slechts één duel verloor Peize dit seizoen tot nu toe. In de kwartfinale van de beker bleek eersteklasser SVBO te sterk. Het leverde de club uit Barger-Oosterveld niet alleen een plek in de halve finale van de noordelijke districtsbeker op, maar ook een plek in de strijd om de grote KNVB Beker volgend seizoen. Peize kreeg slechts een reprimande van de KNVB, vanwege het vuurwerk dat voorafgaand aan dat duel werd afgestoken.

Prachtige goal

Al na zeven minuten kwam Peize tegen Veelerveen, dat na twee opeenvolgende promoties strijdt tegen degradatie, op voorsprong. Kelvin Wekema was met met een prachtig afstandsschot de doelpuntenmaker. Die 0-1 stand bleef staan tot de pauze, al hadden de Drentse bezoekers genoeg kansen op meer goals.

Beslissing

Kort na rust viel de beslissing. Daan van der Veen schoot hard en hoog raak achter de verder prima keepende Thomas Klungel. Daarna was het wachten op een toegift en op het laatste fluitsignaal en die twee momenten gingen naadloos in elkaar over. Ivar Cats schoot fraai de 0-3 tegen de touwen, waarna scheidsrechter Vegter meteen affloot en het feest kon beginnen.

‘Kampioenschap van het collectief’

“Dat we de terechte kampioen zijn, is een understatement”, zegt Peize-trainer Elte Hofman lachend. Hij gaat volgend seizoen aan zijn vijfde jaar beginnen bij de blauwhemden. “Ons doel was om na de degradatie van vorig seizoen meteen weer te promoveren. Dat dat is gelukt is geweldig, maar nog mooier is de manier waarop. We hebben een nagenoeg perfect seizoen gekend, inclusief een geweldig bekertoernooi. Daarnaast hebben we veel jeugd in kunnen passen dit seizoen en ik denk beter geworden dan dat we waren. Maar dat laatste zullen we volgend seizoen moeten laten zien. Hoe ik deze prestatie het best kan omschrijven? Als het kampioenschap van het collectief.”

Maurijn Timmer, de topschutter van Peize, scoorde uitgerekend niet in de kampioenswedstrijd. “Dat is jammer, maar geen smet hoor. Onze kracht is dit seizoen ook geweest dat er dan andere spelers opstaan en ook kunnen scoren, net als vandaag gelukkig.”

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken