donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Tweide diel literaire wandelroute Underweg (tiedens Peter van der Velde-Lezing) in Rowol onthuld

Deel op Facebook

Zundagmiddag 8 jannewaori was het slim drok in café Het Rode Hert in Rowol. Zu’n 40 manlu en vrouwlu luusterden naor sprekers en meziek tiedens de Peter van der Velde-lezing.

Peter van der Velde (1918-2004) was heufdmeester en schriever. Ien van zien bekendste gedichten is Winter op de Paaizermao. Dizze middag stun dat gedicht centraal. Schriever Martin Koster vertelde over zien herinnerings an Peter. Der was meziek van Jolien Wonink-Dijkstra. En zeun Willem van der Velde gung met de bezukers deur het dörp en naor de Paaizermao. Daor las e het gedicht van zien pap veur.

Dizze middag was ok de geboorte van Underweg 2, een neie digitale literaire wandelserie. Underweg is in oktober van start gaon met een diel over Klaas Kleine en Diever. Nummer twei giet over Peter van der Velde en zien Rowol. De schrievers van de Underweg-serie, Gerrit Boer en Henk Berghuis, zult um de maond een diel onthullen. Bij Het Drentse Boek bint ze dan veur € 5,- te downlaoden (veur op de tablet, de computer of op de mobiel). Kiek op https://huusvandetaol.nl/product-categorie/boeken/.

——————————————————————————————————————————————-

Meer info:

Oetgever Bert Rossing

06- 21320198

info@huusvandetaol.nl

PERSBERICHT HUUS VAN DE TAOL / Het Drentse BoekAfbeelding

————————————————————————-

9 januari 2023

Afbeelding

Tweede deel literaire wandelroute Underweg onthuld tijdens Peter van der Velde-Lezing in Roderwolde

Zondagmiddag 8 januari was het druk in café Het Rode Hert in Roderwolde. Zo’n 40 bezoekers luisterden naar sprekers en muziek tijdens de Peter van der Velde-lezing.

Peter van der Velde (1918-2004) was hoofdmeester en schrijver. Een van zijn bekendste gedichten is Winter op de Paaizermao. Deze middag stond dat gedicht centraal. Schrijver Martin Koster vertelde over zijn herinneringen aan Van der Velde. Er was muziek van Jolien Wonink-Dijkstra. En zoon Willem van der Velde ging met de bezoekers door het dörp en naar de Paaizermao. Daar las hij het gedicht van zijn vader voor.

Deze middag was ook de geboorte van Underweg 2. De nieuwe digitale literaire wandelserie Underweg is in oktober van start gegaan met deel één over Klaas Kleine en Diever. Nummer twee gaat over Peter van der Velde en zijn Roderwolde. De schrijvers hiervan, Gerrit Boer en Henk Berghuis zullen om de maand een deel onthullen. Bij Het Drentse Boek zijn ze dan voor € 5,- te downlaoden voor op de tablet, de computer of op de mobiel. Kijk op https://huusvandetaol.nl/product-categorie/boeken/.

——————————————————————————————————————————————-

Meer info:

Oetgever Bert Rossing

06- 21320198

info@huusvandetaol.nl

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken