donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Voor zomer bekend wie camping Ot en Sien in Roden mag beheren: ‘Kwaliteit boven prijs’

Deel op Facebook

Nog voor de zomer moet duidelijk zijn wie vanaf volgend jaar camping Ot en Sien in hartje Roden gaat beheren. Deze week is gestart met de aanbesteding.

Dat zegt wethouder Robert Meijer (VVD). De grond van de camping is eigendom van de gemeente Noordenveld. Vorig jaar maakte de gemeente al bekend de recreatieve functie van de camping te willen behouden. De gemeente zegt op zoek te zijn naar een beheerder die zich voornamelijk richt op ‘doortrekkende reizigers, campers en kort-kampeerders’.

Komende twintig jaar

Momenteel is stichting Buitenrust behept met het beheer van de camping. Wethouder Meijer benadrukt dat ook zij mogen meedingen in de selectieprocedure. Die procedure is volgens Meijer ‘vooral gericht op kwaliteit’. “De geboden prijs is van ondergeschikt belang”, zegt hij. “We willen een exploitant die een goede invulling kan geven voor de komende twintig jaar.”

De camping heeft momenteel zo’n vijftig plekken en is onderdeel van Havezate Mensinge. Hoewel stichting Buitenrust de camping beheert, wordt er sinds augustus vorig jaar al een nieuwe beheerder gezocht. Samen met de aanbesteding zorgde dat de afgelopen 1,5 jaar voor veel onrust over het voortbestaan van de camping.

Onrust verdwijnt

Als er duidelijkheid is over het toekomstige beheer van de camping, moet ook de onrust verdwijnen. Dat is althans de hoop van de gemeente Noordenveld.

Eind juni moet duidelijk zijn welke kand. Een maand later moet dan bekend zijn wie de camping de komende jaren mag beheren.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken