donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

VREDESKRING IN STILTE

Deel op Facebook

Sta ook stil bij het aanhoudende geweld wereldwijd en sluit aan bij de Vredeskring op 20 april om 10.30 uur bij Monument Vasalis (op het plein bij Blokker) in Roden.

Honderden miljoenen mensen wereldwijd redden het niet zonder steun van anderen. Omdat hun land in oorlog is en ze moeten vluchten. Omdat ze wonen in een land waarin vrijheid van meningsuiting en vrijuit opkomen voor je rechten simpelweg niet mag bestaan.
Op veel plekken in Nederland wordt regelmatig op verschillende manieren stil gestaan bij alle slachtoffers, ontheemden, vluchtelingen, de doden én levenden die geraakt zijn door oorlog en geweld. Zo vond in Noordenveld in november de Vredeswandeling plaats. Omdat het helaas zo nodig blijft nodigen we nu iedereen uit voor een Vredeskring, ook in stilte.

Deze Vredeskring vindt plaats op zaterdag 20 april bij Monument Vasalis (op het plein bij Blokker) in Roden. We verzamelen daar om 10.15 uur. Na een kort muziekoptreden van Harry Loco zullen we om 10.30 uur een kring vormen en gedurende een half uur in stilte staan of zitten (dan zelf een stoel/kruk meenemen). De kring kan altijd groter, dus iedereen kan op een zelfgekozen moment aansluiten om op eigen wijze stil te staan bij Vrede.

Na afloop wandelen we naar de bibliotheek/Roden Centraal waar ons een kopje koffie/thee wordt aangeboden en we na kunnen praten.
Met onze uiting om vrede en compassie boven oorlog en wreedheid te verkiezen hopen we alle mensen die onder oorlog en geweld lijden een boodschap van hoop en kracht te sturen, elkaar te vinden in saamhorigheid en zo troost en hoop te ervaren.
De Vredeskring is niet bedoeld voor politieke of religieuze uitingen, we willen Vrede voor iedereen. Voel je welkom en meld je aan via wereldvredemars.roden@gmail.com.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken