donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

‘School in beweging’ met Astrid Witte uit Opende in ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

Met een uurtje gymles in de week kan op scholen niet worden volstaan. Ook buiten de gymnastiekles om is het belangrijk dat kinderen in beweging komen.

Op een toenemend aantal scholen in de gemeente Westerkwartier zet projectleider en turntrainster Astrid Witte uit Opende zich hiervoor in. Zij is op 13 april te gast in ‘Politiek op zaterdag’ om het door haar bedachte project ‘School in beweging’ uit de doeken te doen.

Rekenles op het schoolplein

Witte begon met dit project ooit in de voormalige gemeente Grootegast. Alle elf scholen in die gemeente namen hieraan indertijd deel. Nu Grootegast is opgegaan in de gemeente Westerkwartier ondersteunt Witte ook leerkrachten van scholen in onder meer Boerakker, Leek en Marum op dit gebied. 

Eén van de manieren om kinderen in beweging te krijgen is bijvoorbeeld om de rekenles in spelvorm op het schoolplein plaats te laten vinden.

Betere leerprestaties

Als kinderen vaker in beweging komen, is dat goed voor hun welbevinden. ,,Het zelfvertrouwen van kinderen groeit en uit onderzoek is gebleken dat dit weer ten goede komt aan de leerprestaties van de kinderen op school”, zegt Witte. We vragen haar of de politiek in de gemeenten Westerkwartier en Noordenveld voldoende oog heeft voor het belang dat schoolkinderen dagelijks in beweging komen. En wie betaalt de kosten die hiermee zijn gemoeid?

De live-uitzending is van 11 tot 12 uur met Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) als presentatoren. Terugluisteren kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken