dinsdag, juni 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Handige tips voor het aanschaffen van een caravan

Deel op Facebook

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een caravan aan te schaffen en daarmee op vakantie te gaan. Hoe fijn is het dat je van niets of niemand afhankelijk bent en dus helemaal zelf kunt bepalen waar je gaat en staat. Dit is ook de reden waarom we zien dat het aantal gezinnen met name kiest voor een camper of caravan, waar de mensen die bijna met pensioen gaan of al zijn, dit eigenlijk al jaren doen. Toch is het aanschaffen van een caravan of camper niet iets wat je regelmatig doet en dus ook anders dan het kopen van een auto. Zo is het bijvoorbeeld goed om te kijken naar een DEFAM lening speciaal voor het financieren van een camper of caravan of dat je er toch voor kiest je aankoop volledig met eigen middelen te bekostigen. Welk van de twee je ook kiest, naast een tip over de aanschaf, willen we je ook wat praktische tips meegeven.

Wat wil je maximaal uitgeven

Wanneer je van plan bent een caravan te gaan aanschaffen, dan is de eerste vraag uiteraard het budget dat je te besteden hebt. Kies je ervoor om alles uit eigen zak te betalen, bijvoorbeeld omdat je hier jaren voor hebt gespaard, dan is het natuurlijk niet zo heel moeilijk en kun je niet meer besteden dan dat je hebt. Sluit je een lening af voor je caravan financieren, dan is het goed om te kijken naar de lasten die je kunt en ook wilt dragen. Zo kan het bijvoorbeeld heel goed zijn dat je tot wel 30.000 euro kunt lenen, maar als je daardoor maandelijks de eindjes aan elkaar moet knopen, kun je beter voor wat minder gaan. Gelukkig zal een kredietverstrekker je hier ook altijd in adviseren, zodat beide partijen uiteindelijk een goed gevoel overhouden.

Formaat en de indeling

Naast het financiële gedeelte, wat overigens niet geheel onbelangrijk is en waarvan we zien dat steeds meer mensen door een langere looptijd kiezen voor een persoonlijke lening voor de camper, zo schreef Nederlandskredietcollectief.nl, zijn er ook nog wat andere praktische zaken die we graag met je willen bespreken. Het formaat van de caravan is namelijk ook iets waar je goed over na moet denken. Bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt en hoeveel mensen er gebruik zullen maken van de caravan. Wil je graag een compacte caravan die makkelijk mee te nemen is, of geef je de voorkeur aan een groter formaat met extra leefruimte? Denk hier goed over na voordat je een beslissing neemt.

Extra wensen

Naast het budget, formaat en indeling, zijn er vaak nog extra wensen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een caravan. Misschien wil je bijvoorbeeld een luifel, airconditioning of speciale voorzieningen voor huisdieren. Maak een lijst met jouw persoonlijke voorkeuren en zoek naar caravans die aan deze eisen voldoen of kijk wat eventueel later nog kan worden aangepast. We snappen namelijk ook heel goed dat de basis voor nu het belangrijkste is en de rest later wel komt.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken