dinsdag, juni 25, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Afzwaaiende topvrouw Janneke Klijn van Wold&Waard te gast in ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

Directeur-bestuurder Janneke Klijn en manager vastgoed Jan Leistra van woningcorporatie Wold&Waard zijn zaterdag 14 januari te gast in het programma ‘Politiek op zaterdag’. Na zestien jaar zwaait Klijn af als corporatiebestuurder in het Westerkwartier. Zij blikt in de uitzending terug op de ontwikkelingen die Wold&Waard gedurende deze periode onder jaar leiding heeft doorgemaakt.

Energiezuinig
Een deel van het woningbestand van Wold&Waard is de afgelopen jaren energiezuinig gemaakt. Maar die forse energieslag is nog lang niet klaar. Uiteindelijk moeten alle huurhuizen in het Westerkwartier worden verduurzaamd. Onlangs besloot Wold&Waard een versnelling aan te brengen in deze opgave. En hoe helpt de corporatie haar huurders in de strijd tegen de energiearmoede?

Woningbouw in kleine dorpen?
De gemeente Westerkwartier wil de komende jaren in veel dorpen woningbouw plegen. Volgens de politiek is er veel vraag vanuit inwoners met een lager inkomen naar sociale woningen. Welke rol kan Wold&Waard hierin de komende jaren spelen? Lange tijd moest de corporatie ‘nee’ verkopen op de vraag vanuit met name de kleinere kernen om hier sociale woningbouw te plegen. In hoeverre ziet Wold&Waard ruimte om de kleinere kernen de komende jaren tegemoet te komen?

De uitzending duurt van elf tot twaalf uur met Bert Flonk (tevens regie en techniek) en Koos Bijlsma als presentatoren. Terugluisteren van het programma kan later bij de link ‘Uitzending gemist’ op deze website.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken