zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Burgemeesters blikken terug op 2023 in Politiek op zaterdag

Deel op Facebook

Het wekelijks programma ‘Politiek op zaterdag’ laat op de beide laatste zaterdagen van het jaar de burgemeesters van Westerkwartier en Noordenveld aan het woord. We beginnen op zaterdag 23 december met Ard van der Tuuk van Westerkwartier. Een week later, op zaterdag 30 december, komt zijn Noordenveldse collega Klaas Smid om met presentator Mathijs Renkema het bijna verstreken 2023 jaar door te nemen.

2023 stond voor Ard van der Tuuk in het teken van de informatie en later formatie van het nieuwe provinciebestuur. Hij deed dit op uitnodiging van BBN die als grootste partij uit de bus kwam bij de Groninger Statenverkiezingen eerder dit jaar. Hoe kijkt de burgemeester op het formatieproces terug?

Westerkwartier en de PVV

Bij de landelijke verkiezingen in november kwam de PVV van Geert Wilders als overwinnaar uit de bus. Van der Tuuk is een rasechte PvdA’er die eerder landelijk penningmeester was voor zijn eigen partij. Wat is zijn verklaring voor de zege van Wilders? Hoe kan het dat één op de vijf Westerkwartierders zijn stem uitbracht op de PVV? En wat betekent de vorming van een eventueel rechts kabinet voor plattelandsgemeenten als Westerkwartier en Noordenveld?

Onrust over woningbouw

De presentatie van de ambitieuze plannen voor woningbouw deden het afgelopen jaar in Westerkwartier nogal wat stof opwaaien. Met name het opleggen van voorkeursrecht op panden en grond aan de Tolbertervaart in Leek/Tolbert leidde tot veel onrust onder omwonenden. Hoeveel tijd gaat er met zoveel bezwaren nog overheen voordat de eerste spade voor de grootschalige woningbouw de grond ingaat?

De live-uitzending is van elf tot twaalf uur met Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) als presentatoren. Terugluisteren kan later door te klikken op de link ‘Uitzending gemist’ op deze website.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken