donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Dijkstra-Jacobi blikt in ‘Politiek op zaterdag’ terug op 100 dagen raadslidmaatschap

Deel op Facebook

Oud-wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi uit Grijpskerk treedt zaterdag op als hoofdgast in het live-programma ‘Politiek op zaterdag’ bij rtv Zulthe. Ruim twee jaar geleden keerde ze het politieke bestuur in de gemeente Westerkwartier de rug toe. Om begin dit jaar als onafhankelijk raadslid onverwacht haar politieke rentree te maken.

In de uitzending blikt ze terug op haar eerste 100 dagen als raadslid. Hoe bevalt het in de politiek? Wat heeft ze bereikt? Hoe beoordeelt ze de kwaliteit van B en W en raad? Neemt ze over twee jaar als Lijst Dijkstra-Jacobi deel aan de volgende raadsverkiezingen? En waar moet in haar ogen de centrale huisvesting van ambtenaren plaatsvinden: Midwolde of Zuidhorn?

Oud-VZ-preses maakt overstap

De oud-wethouder van VZ Westerkwartier komt niet alleen naar de studio. Ze neemt haar eigen toekomstige fractie-assistent Johan Kuilman uit Aduard mee. Hij wordt binnenkort in zijn nieuwe functie beëdigd in de gemeenteraad. Tot drie jaar geleden trad Kuilman op als bestuursvoorzitter bij VZ. Toen Dijkstra-Jacobi vertrok als wethouder legde de Aduarder zijn functie als preses bij VZ neer.

Gedoe snippergroen

We blikken met Kuilman terug op zijn eerste kennismaking met de actieve politiek. Dat was ten tijde van de voormalige gemeente Zuidhorn, toen hij zich samen met toenmalig VVD-raadslid Dijkstra-Jacobi fel verzette tegen het plan van het college van Ben W in die tijd om zogenoemd snippergroen in Aduard dat burgers vaak al sinds jaar en dag in gebruik hebben, in rekening te brengen.

De uitzending is van 11 tot 12 uur met Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) als presentatoren. Terugluisteren kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken