donderdag, mei 30, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Familiepark Nienoord morgen weer open: ‘Niet oordelen, maar oplossen’

Deel op Facebook

Een brand komt nooit gelegen, maar voor Familiepark Nienoord in Leek zijn de druiven wel erg zuur. Juist in de meivakantie brandde het speelparadijs op het park af en gingen de deuren tijdelijk dicht. Toch lijkt het park tijdens het traditioneel drukke Hemelvaartsweekend weer veel bezoekers te kunnen verwelkomen. “Het is aanpoten, maar morgen gaan we weer open.”

De telefoon van Harold de Vries staat roodgloeiend. De directeur van het familiepark wordt overstelpt met steunbetuigingen uit de regio. “M’n mailbox zit ook vol, maar ik ben er nog niet aan toegekomen om alles te lezen.” Dat komt vooral omdat het park zo snel mogelijk weer in gereedheid moet worden gebracht. Morgen – met Hemelvaartsdag – moet Familiepark Nienoord weer open zijn.

Open voor de regio

Die dag is het eigenlijk ieder jaar druk in Leek. De stoomdag – waarop stoomtreintjes, stoommachines en stoomliefhebbers tezamen komen – trekt bezoekers uit heel Nederland en ook uit Duitsland. “Ik ben dan ook blij dat we morgen de treintjes gewoon weer up and running hebben”, zegt De Vries.

Dat dankt hij vooral aan de inzet van personeel en vrijwilligers. “Het terrein wordt nu nauwkeurig, meter voor meter, nagelopen”, zegt De Vries. “Dat doen we om alle deeltjes en splinters van de brand op te ruimen. We willen dat onze bezoekers morgen op een keurig park terechtkomen.”

En dus wordt er vanavond tot in de avonduren gewerkt. “We zijn een stichting zonder winstoogmerk, die er puur is voor de mensen uit de regio”, verklaart De Vries. “Daarom willen we morgen weer open. Ik vind dat we er moeten zijn voor iedereen die ons steunt en dit park een warm hart toedraagt.”

Geen oordeel

Ondertussen is er een minderjarige verdachte opgepakt op verdenking van brandstichting. Over de voortgang heeft De Vries geen nieuws. “Ik weet evenveel als u”, zegt hij. Wel is hij terughoudend in zijn oordeel. “Het was alweer anders geweest als een volwassen iemand hier met een jerrycan het terrein op was gelopen om expres brand te stichten.”

De Vries denkt niet dat de verdachte doelbewust het speelparadijs in brand heeft gestoken. “Er is iets gebeurd en wij kunnen niet zeggen of dat spelenderwijs was of doelbewust. We moeten niet oordelen, maar dit zo snel mogelijk oplossen.”

Snel ruimen

Als het aan De Vries ligt wordt het geraamte van het speelparadijs zo snel mogelijk geruimd. “Daarna moeten we kijken of we weer een mooi gebouw er voor terug kunnen krijgen.”

Maar eerst wacht dus het Hemelvaartsweekend. “Als we morgen weer allemaal blije kinderen mogen ontvangen, dan zijn wij ook weer blij.”

Kijk voor een videoreportage op de site van RTV Drenthe.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken