zondag, juni 16, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Jongste raadsleden te gast bij ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

Vier dagen voordat de stembussen opengaan, staat de uitzending van ‘Politiek op zaterdag’ bij RTV Zulthe deze week in het teken van de landelijke verkiezingen. Als gasten in de studio verwelkomen we de raadsleden Annelie Bonnet uit Marum. Zij is van D66 Westerkwartier. En Jeroen Betten uit Zevenhuizen. Hij is sinds kort fractievoorzitter van VVD Westerkwartier.

Voordat we met de twee jongste raadsleden uit de gemeenteraad van Westerkwartier in gesprek gaan, bellen we met raadslid Frederik van Lookeren Campagne. Hij is van D66 Noordenveld. We willen van alle drie raadsleden weten hoe zij toeleven naar 22 november. En wat hun verwachtingen omtrent de uitslag van hun partijen. 

Wie wordt de grootste?

Wordt de VVD van lijsttrekker Dilan Yesilgöz de grootste? Slaagt zij erin om de zittende partijleider en premier Mark Rutte te doen vergeten? Kan zij ‘rijzende ster’ Pieter Omtzigt van Nieuw Sociaal Contract de baas? En wat zijn de perspectieven voor D66 van lijsttrekker Rob Jetten? Lukt het hem om in de laatste dagen voorafgaande aan de verkiezingen de electorale schade die van D66 wordt verwacht, toch nog enigszins te beperken?

Politiek en jongeren

Uiteraard gaan we ook in deze uitzending niet helemaal aan de lokale politiek voorbij. Wat zijn de belangrijkste vraagstukken die momenteel spelen in de lokale politiek van Westerkwartier en Noordenveld? Aan Bonnet en Betten zullen we vragen wat de gemeenteraad moet doen om de politiek ook voor de jongere generatie aantrekkelijk te maken.

De live uitzending is van 11 tot 12 uur en later via deze website terug te beluisteren. De presentatie berust bij Bert Flonk (tevens regie en techniek) en Koos Bijlsma.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken