zondag, juni 16, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Gemeente Westerkwartier vraagt aandacht voor het belang van mantelzorgers in onze samenleving

Deel op Facebook

Op vrijdag 10 november tijdens de dag van de mantelzorger organiseerde de gemeente in samenwerking met Sociaal Werk De Schans een bijeenkomst over het belang van mantelzorgers en mantelzorgvriendelijke organisaties. Tijdens deze bijeenkomst ontving Harrie Koning, namens de directie van de gemeente Westerkwartier een erkenning als mantelzorgvriendelijke organisatie. De gemeente zette één van de vele mantelzorgers in het Westerkwartier persoonlijk in het zonnetje.

Mantelzorgwaardering 2023

Tijdens de week van de mantelzorg van 6 tot en met 10 november vonden allerlei activiteiten over mantelzorg plaats in het Westerkwartier. De week werd afgesloten met een informatiebijeenkomst over mantelzorgvriendelijke organisaties. Tijdens deze bijeenkomst zette de gemeente een mantelzorger in het zonnetje met een VVV cadeaubon en waarderingsbrief. De andere 555 mantelzorgers die de mantelzorgwaardering hebben aangevraagd, kregen deze attentie eerder deze week via Sociaal Werk De Schans.

Wethouder Bert Nederveen: “Een samenleving zonder mantelzorgers is ondenkbaar. De zorg en ondersteuning die mantelzorgers leveren is van onschatbare waarde. En dat wordt gewaardeerd!”

Gemeente Westerkwartier uitgeroepen tot mantelzorgvriendelijke organisatie

Een organisatie wordt mantelzorgvriendelijk door vier pijlers te doorlopen: bespreken, beschrijven, bekwamen en borgen. Gemeente Westerkwartier voldoet aan de voorwaarden van een mantelzorgvriendelijke organisatie. Harrie Koning nam namens de directie trots de erkenning in ontvangst, uitgereikt door Roelie van Guldener van Werk & Mantelzorg.

Directeur gemeente Westerkwartier Harrie Koning: “Als gemeente Westerkwartier vinden we het belangrijk dat we aandacht hebben voor onze medewerkers met mantelzorgtaken. We maken mantelzorg zichtbaar en bespreekbaar. Mantelzorgvriendelijk zijn voorkomt uitval van medewerkers die ook voor iemand zorgen. Belangrijk om hiervoor aandacht te hebben voor de mantelzorger zelf, de organisatie, maar ook voor de samenleving.

Aandacht voor medewerkers met mantelzorgtaken

Met het organiseren van de bijeenkomst mantelzorgvriendelijke organisaties hoopt de gemeente organisaties in het Westerkwartier aan het denken te hebben gezet over de noodzaak om aandacht te hebben voor hun personeel met mantelzorgtaken. Want feit is dat gemiddeld één op de vier werknemers mantelzorger is. De gemeente adviseert organisaties dit actuele thema bespreekbaar te maken op de werkvloer. En mantelzorgers op een passende manier te ondersteunen en zo verminderde productiviteit, ziekteverzuim en uitval te voorkomen.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken