zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Kiekebeld (VZ) en Nieuwenhuis (LGN) te gast bij Politiek op zaterdag

Deel op Facebook

Per 1 januari treedt Frantina Kiekebeld-Van der Knaap aan als fractievoorzitter voor VZ Westerkwartier. Zij is de opvolger van Ytsen van der Velde die bijna 25 jaar aan het roer stond van deze lokale partij. VZ heeft haar wortels in de voormalige gemeente Grootegast. Ook in Grootegast trad Kiekebeld reeds een aantal jaren op als VZ-raadslid.

Kiekebeld is komende zaterdag te gast in het programma ‘Politiek op zaterdag’ van RTV Zulthe. Zij doet dan uit de doeken wat haar drijfveren zijn om lokale politiek te bedrijven en wat ze wil doen om ook op langere termijn de grootste partij in Westerkwartier te blijven.

Burgerparticipatie

Tweede gast is raadslid Albert Nieuwenhuis van Lijst Groen Noordenveld (LGN). Hij is de opvolger van Femke Woldhuis en maakt zich vooral sterk voor burgerparticipatie in Noordenveld. Opererend vanuit de oppositie vindt Noordenveld dat B en W te weinig werk maken van het betrekken van burgers bij het beleid. Dat geldt bijvoorbeeld voor de ambitieuze woningbouwplannen die Noordenveld wil realiseren.

De live-uitzending is van 11 tot 12 uur met Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) als presentatoren. De uitzending kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website worden terug geluisterd.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken