zaterdag, maart 2, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Koos Siegers (CU) mist daadkracht bij ‘eigen’ college Westerkwartier

Deel op Facebook

Het college van B en W van Westerkwartier toont te weinig daadkracht bij de opvang van vluchtelingen. Die verzuchting slaakte voorman Koos Siegers van de ChristenUnie in het programma ‘Politiek op zaterdag’. 

Westerkwartier voldoet op dit moment niet aan de verplichtingen die horen bij de opvang van statushouders in deze gemeente. ,,We komen 80 tot 100 plekken tekort”, rekende Siegers voor.

‘Mensonterend’

Door het woningtekort slagen ook veel andere gemeenten er momenteel niet in hun verplichtingen op dit gebied na te komen. Mede hierdoor loopt het aanmeldcentrum in Ter Apel meer dan vol. Dat politiek-bestuurlijk Nederland de ‘mensonterende’ situaties waarvan hier sprake is, toelaat, is Siegers een doorn in het oog. 

Hij ziet mede een taak weggelegd voor Westerkwartier om de druk op ter Apel te verminderen. Volgens Siegers hebben B en W te lang ingezet op bouw tot flexwoningen die er maar steeds niet komen. Hij pleit voor plaatsing van zeecontainers als snelle oplossing voor het huisvestingsprobleem.

Happy in de oppositie

In tegenstelling tot Westerkwartier zit ChristenUnie Noordenveld sinds begin vorig jaar in de oppositie. Voorman Menne Kamminga van CU Noordenveld prees in de uitzending het college van B en W van Noordenveld. De Drentse gemeente voldoet keurig voldoen aan de verplichtingen voor opvang van statushouders. 

De plek van CU in de oppositie bevalt Kamminga wel. Volgens hem staat het college van B en W (Gemeentebelangen, GroenLinks/PvdA en VVD) open voor de inbreng van de oppositie. ,,Wij voelen ons gehoord.”

‘LGN trapt op de rem’

Kamminga liet zich kritisch over mede-oppositiepartij Lijst Groen Noordenveld die tot zijn ergernis op de rem trapt als het gaat om de uitvoering van woningbouwplannen in bijvoorbeeld Maatlanden/de Zulthe.

Heb je de uitzending gemist? Luister hem hier terug

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken