zaterdag, juli 20, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

LGN-prominent Koekkoek in ‘Politiek op zaterdag’ over onvrede in Noordenveld

© Linkedin
Deel op Facebook

Oud-fractievoorzitter Henk Koekkoek van de Lijst Groen Noordenveld (LGN) is zaterdag te gast in ‘Politiek op zaterdag’.  Die partij hield afgelopen week een drukbezochte openbare fractievergadering. Daarin mochten LGN-leden en niet-leden zich uitspreken over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening.

Volgens Koekkoek die tegenwoordig optreedt als LGN-bestuurssecretaris, was er ondanks de meivakantie een flinke opkomst. De onvrede van burgers over de afhandeling van aanvragen, klachten en bezwaren is volgens hem groot. ,,Het kost het college van B en W moeite zich te verplaatsen in burgers die tegen zaken oplopen”, zegt hij op basis van de geluiden op deze avond. ,,Fouten toegeven is er helaas zelden of niet bij.”

Wateroverlast in Roden, Norg en Peize 

Er is met name onvrede bij burgers over de aanpak van B en W omtrent de bestrijding van wateroverlast in Roden, Norg en Peize, zegt Koekkoek. Over al dit ongenoegen bij de burgerij gaat hij in het live-radioprogramma in gesprek met Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek).

Oppositie contra coalitie

LGN zit al sinds jaar en dag in de oppositie binnen de gemeenteraad. De bestuurscoalitie wordt gevormd door Gemeentebelangen, PvdA/GroenLinks en VVD. Twaalf jaar was Koekkoek actief als raadslid in Noordenveld. Als fractievoorzitter droeg hij na de laatste raadsverkiezingen het stokje over aan Tineke Nieboer.

De uitzending is van 11 tot 12 uur en kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website terug worden beluisterd.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken