woensdag, juni 19, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Monsterzege voor BBB. Hoe reageren lokale partijen in Noordenveld en Westerkwartier?

Deel op Facebook

De aanvoerders van de twee grootste partijen in de gemeenteraden van Noordenveld en Westerkwartier zijn deze week te beluisteren in het programma ‘Politiek op zaterdag’. Wethouder Kirsten Ipema van Gemeentebelangen Noordenveld en fractievoorzitter Ytsen van der Velde van VZ Westerkwartier geven in de wekelijkse live uitzending hun visie op de verkiezingsuitslagen van afgelopen woensdag. 

De BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas eindigde als grote winnaar bij de verkiezingen voor Provinciale Staten. In Drenthe haalde BBB liefst zeventien zetels en in Groningen twaalf. In beide provincies is BBB nu de grootste partij. Zij wordt dan ook geacht de regie te nemen bij de onderhandelingen die moeten leiden tot nieuwe colleges van Gedeputeerde Staten. 

Hoeveel vertrouwen?

Kan een nieuw opgekomen partij zoveel verantwoordelijkheid aan? En hoeveel vertrouwen hebben de lokale partijen uit Noordenveld en Westerkwartier in de nieuwkomer in de Staten? 

Onafhankelijk versus verbinding

Deze vragen leggen wij zaterdag voor aan Ipema en Van der Velde. Ipema neemt plaats in de studio in Marum. Wegens verblijf in Polen neemt Van der Velde telefonisch aan de uitzending deel. In tegenstelling tot GB Noordenveld die hecht aan een onafhankelijke positie in de politiek, werkt VZ Westerkwartier nauw samen met zowel overwinnaar BBB als de provinciale partij Groninger Belang. De partij van VZ-wethouder Hans Haze hield woensdag haar drie statenzetels vast.

De uitzending is van 11 tot 12 uur en kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website worden teruggeluisterd. De presentatie is in handen van Bert Flonk (tevens regie en techniek) en Koos Bijlsma.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken