vrijdag, maart 1, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Olga Hartman zwaait af als raadslid in Westerkwartier: ‘Ik moet aan mijn gezondheid denken’

Deel op Facebook

In 1990 stapte ze de politieke arena binnen en woensdagavond kwam er een einde aan de politieke en bestuurlijke loopbaan van Olga Hartman-Togtema. Het raadslid voor de VVD in de gemeente Westerkwartier nam noodgedwongen afscheid.

Ze gaat het rustiger aandoen vanwege gezondheidsklachten. Een drukke baan als dorpencoördinator in de gemeente Het Hogeland in combinatie met het raadslidmaatschap is te veel van het goede.

Bronchitis

Er waren lovende woorden van burgemeester Ard van der Tuuk en VVD-fractievoorzitter Jan van der Laan. Met een groot boeket bloemen en een schets van de borg Nienoord in haar handen droeg Hartman-Togtema haar zetel over aan Jeroen Betten.

‘Ik wilde natuurlijk de vier jaar volmaken, maar het blijft helaas maar bij een jaar. Ik heb al een aantal jaren bronchitis en dat was goed beheersbaar, maar sinds afgelopen najaar gaat het minder. De longarts heeft me geadviseerd het rustiger aan te doen en mijn gezondheid prioriteit te geven’, aldus Hartman-Togtema.

Dorpencoördinator

Hartman-Togtema was onder meer raadslid en wethouder in de voormalige gemeente Loppersum en Provinciale Statenlid. Sinds vorig jaar is ze lid van de tweekoppige fractie van de liberalen in Westerkwartier. Naast haar raadslidmaatschap is ze ook dorpencoördinator in de gemeente Het Hogeland. ‘Voor die baan ben ik ook een aantal avonden in de week op pad en ook het raadswerk speelt zich veelal in de avonduren af. De longarts gaf me het dringende advies om ’s avonds rust te pakken. Dat doe ik nu.’

Helemaal verloren voor de politiek is het raadslid uit Zevenhuizen overigens niet. Want op de achtergrond blijft ze haar partij en de fractie ondersteunen. ‘Er zitten nog een paar mooie onderwerpen aan te komen, waar ik buiten beeld een bijdrage aan kan leveren.’

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken