vrijdag, februari 23, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Oud-wethouder Dijkstra-Jacobi te gast in ‘Politiek op zaterdag’

Deel op Facebook

Oud-wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi uit Grijpskerk is komende zaterdag te gast in het wekelijkse programma ‘Politiek op zaterdag’. In de raadszaal van Zuidhorn wordt zij volgende week woensdag geïnstalleerd als onafhankelijk raadslid.

Direct na de vorming van de gemeente Westerkwartier trad Dijkstra-Jacobi op als wethouder namens VZ Westerkwartier. Bij de laatste verkiezingen behaalde ze ruim 400 voorkeurstemmen. Aanvankelijk stelde ze zich opnieuw beschikbaar als wethouder om vlak vóór de installatie van het nieuwe college van B en W zich ineens terug te trekken.

Vacature

Inmiddels is de oud-wethouder niet meer actief bij VZ. Toen eind vorig na het vertrek van Richard Lamberst een vacature in de gemeenteraad ontstond, kwam Dijkstra-Jacobi als eerstvolgende op de kieslijst van VZ als eerste voor de vrijkomende zetel in aanmerking. Na enige bedenktijd zei ze ‘ja’ tegen haar rentree in de politieke arena. Omdat ze zich niet meer betrokken voelt bij VZ, neemt ze onder de naam ‘Fractie Dijkstra-Jacobi’ zitting in de gemeenteraad.

Eigen kieslijst?

Wat wil het toekomstig raadslid straks in de politiek bereiken? Neemt ze over twee jaar met een eigen lijst deel aan de verkiezingen? Hoe denkt ze over samenwerking met andere partijen, waaronder ook haar voormalige partij VZ? Dat zijn een aantal vragen die de presentatoren Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) aan hun gast uit Grijpskerk zullen voorleggen.

De live-uitzending is van 11 tot 12 uur en kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website worden terug beluisterd.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken