dinsdag, juni 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

‘Politiek op zaterdag’ gaat weer los over coffeeshops en gratis sport voor de jeugd

Deel op Facebook

De politieke bedrijven van Noordenveld en Westerkwartier zijn begonnen aan een nieuw vergaderseizoen. Daarmee komt ook het wekelijks programma ‘Politiek op zaterdag’ van RTV Zulthe uit haar zomerslaap. 

Op zaterdag 23 september gaan we weer van start. Dan praten we allereerst met politiek verslaggever Mathijs Renkema die een toelichting geeft op de actuele thema’s die meteen na de zomer spelen in de gemeente Noordenveld. In de studio in Marum fractievoorzitter Arnold Bloem (foto) van de lokale partij Sterk Westerkwartier plaats.

Twee thema’s

Zijn partij heeft twee thema’s aangezwengeld in de gemeenteraad waarover volgende week woensdag al wordt gedebatteerd. Thema 1 gaat over de rol van de gemeente om kinderen al op jonge leeftijd aan te sporen tot sporten. De kosten die hiermee gemoeid zijn, zou de gemeente voor eigen rekening moeten nemen in het belang van de volksgezondheid, meent Sterk Westerkwartier.

 Thema 2 gaat over het beleid van Westerkwartier om geen medewerking te verlenen aan de vestiging van coffeeshops. Bloem en de zijnen kunnen zich hierin volledig vinden. Wel wil de fractie weten hoe B en W willen omgaan met patiënten die om medische redenen weet gebruiken.

De uitzending is van 11 tot 12 uur en later terug te beluisteren op deze website op de link ‘Uitzending gemist’. De presentatie is in handen van Koos Bijlsma en Bert Flonk (regie en techniek).

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken