donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

Politiek op zaterdag over burgerberaad Noordenveld en raadhuis Westerkwartier

Deel op Facebook

In de gemeente Noordenveld wordt gewerkt aan de oprichting van een werkgroep burgerberaad die de komende jaren aan burgerparticipatie in deze gemeente handen en voeten moet geven. Vooruitlopend hierop vindt binnenkort vindt in  de centrale bibliotheek van Roden een brainstormsessie over deze materie plaats. Daaraan wordt ook medewerking verleend door Noordenveldse jongeren.

In ‘Politiek op zaterdag’ wordt op zaterdag 2 maart aandacht besteed aan dit initiatief. Studiogasten zijn Ype Dijkstra en Feline de Jong. Zij geven toelichting op de plannen om te komen tot een burgerberaad. Dijkstra die in Roden woont, is oud-burgemeester van Zeewolde en Boarnsterhim (Grouw en omgeving). Feline de Jong spreekt namens de Noordenveldse jongeren.

Nieuw gemeentehuis?

Derde studiogast is raadslid Emil Klok van GroenLinks Westerkwartier. Hij blikt in de uitzending terug op het raadsoverleg dat deze week plaatsvond over de centrale huisvesting van ambtenaren. Politiek Westerkwartier is er nog steeds niet uit. B en W mikken op de bouw van een nieuw gemeentehuis. Daarvoor is met name de locatie Jager-Dusseldorp in Midwolde in beeld. Een andere nieuwbouwlocatie die nog nader onder de loep moet worden genomen, is de bouw van een nieuw gemeentehuis in de wijk De Oostergast in Zuidhorn.

De live-uitzending is van 11 tot 12 uur met Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek) als presentatoren. Via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website kan het programma later worden terug beluisterd.

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken