donderdag, april 18, 2024
Tip de Redactie
Luister Radio
Luister via deze knop mee.
Kijk TV
Kijk via deze knop mee.
Inhoud bewerken

© 2024 RTV Zulthe

‘Politiek op zaterdag’ over dreigend verkeersinfarct in stad Groningen

Deel op Facebook

Al een aantal jaren ondervinden inwoners van Noordenveld en Westerkwartier die regelmatig afreizen naar de stad Groningen, ernstige verkeershinder in de stad. In september is de klus naar verwachting klaar. Dan wordt de nieuwe ringweg in Groningen in gebruik genomen.

Om dat tegen die tijd mogelijk te maken, moeten eerst het nieuwe Julianaplein en de verdiepte ligging worden aangesloten op de bestaande wegen in de stad. Dat wordt een behoorlijke operatie die ertoe leidt dat tussen eind maart en begin september verschillende rijrichtingen in de stad volledig dichtgaan. Om een verkeersinfarct te voorkomen doet het bureau Groningen Bereikbaar een dringende oproep aan inwoners uit de omliggende gemeenten om hun auto vijf maanden lang zoveel mogelijk te laten staan.

Files in stad omzeilen?

De uitzending ‘Politiek op zaterdag’ staat op zaterdag 24 februari volledig in het teken van deze verkeerproblematiek in de stad. Als gast in de studio begroeten we directeur René Schripsema van Groningen Bereikbaar om uitleg te geven over de ernstige verkeersperikelen in de stad en de overlast die dit teweeg brengt voor de naburige gemeenten. Hoe kan de filevorming die wordt verwacht, worden omzeild? En wat gaat Groningen Bereikbaar doen om automobilisten te verleiden vijf maanden lang hun auto te laten staan en met het openbaar vervoer te reizen?

Verkeerswethouders reageren 

In de studio zit ook verkeerswethouder Harry Stomphorst van Westerkwartier om in de live-uitzending zijn visie te geven. Tussendoor bellen we met zijn collega-wethouder Robert Meijer (VVD) van Noordenveld die wellicht ook ideeën heeft.

De uitzending is van 11 tot 12 uur en kan later via de link ‘Uitzending gemist’ op deze website worden teruggeluisterd. Presentatoren zijn Koos Bijlsma en Bert Flonk (tevens regie en techniek).

Gerelateerde berichten

Log hier in

Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken
Inhoud bewerken